26 / 04 / 2024

Hüseyin Altaş yeniden AYD Yönetim Kurulu Başkanlığına seçildi!

Hüseyin Altaş yeniden AYD Yönetim Kurulu Başkanlığına seçildi!

Hüseyin Altaş yeniden Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği Yönetim Kurulu Başkanlığına seçildi...



Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği'nin (AYD) 13. Seçimli Olağan Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirilti. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, gerçekleştirilen toplantıda dernek başkanlığına yeniden Prof. Dr. Hüseyin Altaş seçildi.

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği tarafından yapılan açıklamada görüşleri yer alan AYD Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Altaş, 2020'de tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınıyla beraber herkesin hayatına köklü değişimler olduğunu söyledi.

Hüseyin Altaş, şöyle konuştu:

"Sevdiklerinizle bir arada olun, kucaklaşın derken, birdenbire sevdiklerinizle görüşmeyin, kucaklaşmayın demeye başladık hepimiz. Alışveriş merkezleri yatırımcıları ve derneğimiz de bu süreçte çok aktif bir şekilde kamu ve halk sağlığını birinci öncelik görerek çalışmalarını yürüttü ve sektöre yön verdi. Türkiye’de ilk vakalar görülmeye başladığında resmi hiçbir karar olmamasına rağmen kamu ve çalışan sağlığını düşünerek, alışveriş merkezlerinin kapanması yönünde karar aldık. Bu çok önemli bir karardı. Sonrasında da pandemi süreci boyunca perakendeye destek verilmesi, alışveriş merkezlerinde sağlık ve hijyen önlemlerinin alınması, pandemi sürecine yönelik araştırma ve etkinliklerin düzenlenmesi, TSE Covid 19 Güvenli Hizmet Sertifikası gibi çalışmalar yaptık. AVM kütüphaneleri ve Milli Eğitim Bakanlığı ile sürdürmekte olduğumuz projelerle alışveriş merkezlerinin aynı zamanda kamu hizmeti veren kurumlar olduğunu vurguladık."

Hüseyin Altaş yeniden AYD Yönetim Kurulu Başkanlığına seçildi!

Yapılan tüm bu çalışma ve hizmetlerin AVM'lerin algısına son derece pozitif katkı sağladığını dile getiren Hüseyin Altaş, "Eskiden Erol Taş karakteri gibi acımasız algılanan alışveriş merkezleri yatırımcıları bugün babacan, iyi kalpli Hulusi Kentmen olarak algılanmaktadır. Bu dönemde basın, kamu otoriteleri ve ilgili bakanlıklarla da yakın temaslar devam etmiş, özellikle pandemi süreci yönetiminin en doğru şekilde sürdürülebilmesi ve kendimizi anlatma adına başarılı çalışmalar gerçekleştirilmiştir. AYD’nin yeni döneminde de aynı istikrarlı yönetim anlayışıyla çalışmalarımıza devam edeceğiz." diye konuştu.

Hüseyin Altaş, tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınıyla mücadelede sona gelindiğini umduklarını dile getirerek, "Bundan sonra önümüzde odaklanmamız gereken güncel konular var. Yürürlükte olan Borçlar Kanunu, Ticari Gayrimenkul kiralamalarına ilişkin madde içermiyor. Ticari Gayrimenkul kiralama esaslarına ilişkin maddelerin Borçlar Kanunu’nda yer alması önümüzdeki dönemde öncelikli gündem maddelerimiz arasında yer alacak." şeklinde konuştu.

Hüseyin Altaş yeniden AYD Yönetim Kurulu Başkanlığına seçildi!

Hüseyin Altaş yine Perakende Kanununda da AVM'leri de ilgilendiren önemli maddeler olduğunu dile getirererek, "Alışveriş merkezleri 600 bin doğrudan, 3 milyon dolaylı istihdam ve 13,5 milyon metre kare kiralanabilir alanıyla büyük bir sektör. Sektörü olumsuz etkileyecek her gelişmenin birçok farklı sektörü de olumsuz etkileyeceğini unutmamak gerekiyor. 1 Temmuz itibarıyla başlayacak normalleşme umuyoruz aynı zamanda hep birlikte ciro ve ziyaret sayılarını artırmaya odaklanacağımız, tüm süreçlerin normal işlediği günlerin de başlangıcı olacak." dedi.

Hüseyin Altaş, alışveriş merkezi yatırımcıları ve AYD Yönetim Kurulu olarak sektör dinamiklerine ve hassasiyetlerine şu ana kadar olduğu gibi bundan sonraki süreçte de birleştirici, uzlaştırıcı bir yaklaşımla katkı sağlamayı sürdüreceklerini de sözlerine ekledi.

Hüseyin Altaş kimdir?


Geri Dön