27 / 04 / 2024

Hüseyin Oflaz: Şehir planlamasında 25 yıl ötesi hayal edilmeli!

Hüseyin Oflaz: Şehir planlamasında 25 yıl ötesi hayal edilmeli!

25 yıl ötesi hayal edilmeli Türkiye'de bugüne kadar yaklaşık 20 bin hektar alanın imar planı ve imar denetimini gerçekleştiren İmpo İmar, 22 adet Zeytinburnu ilçesi büyüklüğünde alanın imar planına imza attı...




25 yıl ötesi hayal edilmeli Türkiye'de bugüne kadar yaklaşık 20 bin hektar alanın imar planı ve imar denetimini gerçekleştiren İmpo İmar, 22 adet Zeytinburnu ilçesi büyüklüğünde alanın imar planına imza attı. İlk olarak 1997'de İstanbul'da Eyüp ilçesi ve Beyoğlu ilçesi Sütlüce Mahallesi imar planlarını hazırlayan şirket, Haliç'in iki kıyısına birden imza atan imar planlamacısı olarak tarihe geçti. 


Halen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kapsamında Türkiye'deki 6 ilçenin planlamasını yapmakta olduklarını ifade eden İmpo İmar YK Başkanı Hüseyin Oflaz, imar planlaması yaparken o bölgenin, o kentin 20-25 yıl sonrasını hayal ederek hareket ettiklerini söyledi. Oflaz, "Eyüp ve Sütlüce'de 1997 ve 2001 yılında yaptığımız planın meyvelerini şimdi görüyorsunuz. O tarihlerde her iki taraf da sanayi alanıydı. Mezbahalar vardı, oralara girilmeye korkuluyordu. Tespit yapmaya nasıl gideceğiz diyorduk. Bugün o bölge turizm alanı oldu. 


Buna benzer bir örnekle, bugün elimizde çalışmalan süren ilçelerin planlar mm sonuçlarım da 5-6 yıl soma almış olacağız" dedi. 



Türkiye Gazetesi


Geri Dön