19 / 04 / 2024

Hüseyin Samut: Başbakan sektöre cesaret verdi!

Hüseyin Samut: Başbakan sektöre cesaret verdi!

Samut İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Samut, şehirlerin yeniden dizayn edildiğini belirterek, “Türkiye güçlü bir istikrarla kabuk değiştiriyor” dedi. Samut, bu süreçte inşaat sektörünün ekonominin lokomotifi olduğunu söyledi...



Sektörün önde gelen oyuncuları, kentsel dönüşümün geleceği için kolları sıvadı. Kentsel dönüşüm projeleri ve çalışmalarını Türkiye adına büyük bir şans olarak gördüğünü belirten Samut İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Samut, “Özellikle teknoloji çağının had safhada hissedildiği günümüz koşullarında, yaşam alanlarının da yenilenmesi ve yaşam kalitesinin artırılması kaçınılmaz bir ihtiyaç. Hem ülke ekonomisi hem de bölgesel ve kitlesel yaşam standardının artırılması açısından hükümetimizin başlatmış olduğu bu program ve projeleri çok yerinde buluyorum” dedi.

 

"ŞEHİRLER DİZAYN EDİLECEK"

 

Para Dergisi'nde yer alan habere göre; Samut, “Ülkemiz güçlü bir istikrarla kabuk değiştiriyor. En büyük köprüler, yollar, hava limanları ve ultra projeler hayata geçirilirken vatandaşlarımızın da bu değişimden etkilenmeleri ve yenilenen şehirlerde yaşamaları doğal bir haktır. Ülkemiz insanı bu kararlı projeler sayesinde deprem gerçeğini de göz önüne alarak hem daha güvenilir hem de daha modem yuvalara ve iş alanlarına sahip olacak” ifadelerini kullandı.

 

'YENİ SEZONDA FAİZLER DÜŞMELİ"

 

İnşaat sektörünün ekonominin lokomotifi olduğunu belirten Samut, “Sektörde inişli çıkışlı süreçler yaşansa da pozitif düşünüp, korkusuzca hamle yapan her yatırımcı yolun sonunda kazançlı çıktı. Fakat problemler elbette oldu ve devam edenleri var. Mesela konut kredisi faizlerinin yüksek olması sektöre en ağır darbeyi vuran etken oldu. Yeni sezonda kredi faizlerinin düşürülmesi ya da devletimizin buna yeni bir çare üretmesi kesinlikle sektörde yoğun ve pozitif hareketlilik yaratacak” diye konuştu.

 

"ORTAK UZLAŞMA GEREKİYOR"

 

Sektörden genel beklentisinin ortak uzlaşma olduğunu belirten Samut, “Cumhurbaşkanımız dahi sektörü rahatlatmak adına satıcı ve alıcı arasındaki yüksek faiz engeline dur demeleri için bankalara karşı çağrıda bulundu. Satıcı, finans aracısı ve alıcı arasında her kesime uygun olan bir düzenleme ile ortak uzlaşma sektöre can suyu olacak” ifadelerini kullandı. Antalya'da ve kentsel dönüşüm projelerinin uygulanacağı tüm şehirlerde yerel şirketlerin teşvik edilmesi gerektiğinin de altım çizen Samut, “Bu vesilelerle Türkiye ekonomisinin ana dinamiklerinden olan inşaat ve gayrimenkul sektörünün güçlü bir şekilde ayakta durması ve büyüyen ekonomiye katkılarına devam etmesini amaçlıyoruz” dedi. Türkiye'nin sürekli yenilenen bir ülke olduğunu belirten Samut şöyle konuştu: “Sırf bu yüzden bile konut satışı süreklilik arz eden ve genel anlamda artış grafiği içeren bir sisteme sahip. Kentsel dönüşüm çalışmaları konut alım ve satımım pozitif olarak etkileyen unsurlardan biri olacak. Yenilenen şehirlerde kalite ve modern yapısı daha güçlü yeni konutlar yer alacak. Tabii inşaat şirketlerinin de bu rüzgârdan daha da etkilenerek var olan yarış ritminin daha da artırılacağı kanaatindeyim. Biz bu ilkelerle konutlar inşa ediyoruz. Kentsel dönüşümün peşi sıra getireceği bu rüzgarın ülke geneline yayılacağını düşünüyorum."

 

Başbakan sektöre cesaret verdi!

 

Başbakan Binali Yıldırım’ın yaptığı açıklamaların sektöre cesaret verdiğini belirten Samut, şunları anlattı: "Antalya'ya gösterdiği ilgi ve alaka, ülkenin en büyük kentsel dönüşümünün burada gerçekleşecek olması çok önemli. Tabii ki Başbakanımızın kentsel dönüşüm sürecini açık ve şeffaf şekilde kamuoyuna anlatması ve bununla beraber insanların mağdur olmayacağını açıklaması herkesi tatmin etti. Verilen müjdeler ve bilgileri bir araya getirdiğimizde her kesimin tatmin olacağı ve sorunsuz bir kentsel dönüşüm gerçekleşeceği güvenini tamamen hissettik. Başbakanımıza sizin aracılığınız ile tekrar teşekkür ediyorum.”


Geri Dön