25 / 04 / 2024

Hüseyin Samut: Başbakan sektöre cesaret verdi!

Hüseyin Samut: Başbakan sektöre cesaret verdi!

Başbakan Yıldırım'ın yaptığı açıklamaların sektöre cesaret verdiğini ifade eden Samut İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Samut, Türkiye güçlü bir istikrarla kabuk değiştiriyor dedi.



Antalya'da düzenlenen 5’inci Kentsel Dönüşüm ve Stratejik Yaklaşımlar Kurultayı'na katılan Samut İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Samut, şehirlerin yeniden dizayn edildiğini ifade etti. Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre; Samut, "Türkiye güçlü bir istikrarla kabuk değiştiriyor" dedi. 


Kentsel dönüşümün Türkiye adına büyük bir şans olduğunu ifade eden Samut, "Özellikle teknoloji çağının had safhada hissedildiği günümüz koşullarında, yaşam alanlarının da yenilenmesi ve yaşam kalitesinin artırılması kaçınılmaz bir ihtiyaçtır. Hem ülke ekonomisi hem de bölgesel ve kitlesel yaşam standardının artırılması açısından hükümetimizin başlatmış olduğu bu program ve projeleri çok yerinde buluyorum" açıklamasında bulundu.


Şehirler dizayn edilecek

Samut, hükümetin büyük atılımlarıyla birlikte şehirlerin yeniden dizayn edildiğini ifade etti. Türkiye'nin güçlü bir istikrarla kabuk değiştirdiğini belirten Samut, "En büyük köprüler, yollar, hava limanları ve ultra projeler hayata geçirilirken vatandaşlarımızın da bu değişimden etkilenmeleri ve yenilenen şehirlerde yaşamaları doğal bir haktır. Ülkemiz insanı bu kararlı projeler sayesinde deprem gerçeğini de göz önüne alarak hem daha güvenilir hem de daha modern yuvalara ve iş alanlarına sahip olacak" şeklinde konuştu. 


Yeni sezonda faizler düşmeli

Samut, inşaat sektörünün ekonominin lokomotifi olduğunu söyledi. Kredi faizlerinin düşürülmesi gerektiğini ifade eden Samut, "Sektörde inişli çıkışlı süreçler yaşansa da pozitif düşünüp, korkusuzca hamle yapan her yatırımcı yolun sonunda kazançlı çıktı. Fakat problemler elbette oldu ve devam edenleri var. Mesela konut kredisi faizlerinin yüksek olması sektöre en ağır darbeyi vuran etken oldu. Yeni sezonda kredi faizlerinin düşürülmesi ya da devletimizin buna yeni bir çare üretmesi kesinlikle sektörde yoğun ve pozitif hareketlilik yaratacak" ifadelerini kullandı. 


Başbakan sektöre cesaret verdi

Samut, Başbakan Binali Yıldırım'ın yaptığı açıklamaların sektöre cesaret verdiğini söyledi. Samut sözlerini şu cümlelerle sonlandırdı; "Antalya'ya gösterdiği ilgi ve alaka, ülkenin en büyük kentsel dönüşümünün burada gerçekleşecek olması çok önemli. Tabi ki Başbakanımızın kentsel dönüşüm sürecini açık ve şeffaf şekilde kamuoyuna anlatması ve bununla beraber insanların mağdur olmayacağını açıklaması herkesi tatmin etti. Verilen müjdeler ve bilgileri bir araya getirdiğimizde her kesimin tatmin olacağı ve sorunsuz bir kentsel dönüşüm gerçekleşeceği güvenini tamamen hissettik. Başbakanımıza sizin aracılığınız ile tekrar teşekkür ediyorum."

 


Geri Dön