26 / 04 / 2024

İBB kiracılarına pandemi düzenlemesi!

İBB kiracılarına pandemi düzenlemesi!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisinde alınan kararla İBB taşınmazlarındaki kira ve ecrimisil ücretlerinde bazı düzenlemelere gidildi.



İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi aralık ayı ikinci birleşimi, tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid -19) tedbirleri kapsamında Avrasya Gösteri Merkezinde yapıldı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Meclis 2. Başkanvekili Ömer Faruk Kalaycı'nın yönettiği toplantıda salgınla mücadele kapsamında İstanbul Büyükşehir Belediyesi sorumluluğundaki taşınmazların kira ve ecrimisil ödemelerinin ertelenmesi masaya yatırıldı.

Mecliste oy birliği ile kabul edilen maddeye göre, koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne, bağlı kuruluşların ve iştiraklerinin sorumluluğundaki taşınmazlarda kira ve ecrimisil işlem dosyası bulunan mükelleflerin kira ve ecrimisil ödemeleri, kısıtlamalar boyunca ertelenecek.

Ertelenen tüm kira bedelleri, taksitle ve gecikme faizi uygulanmadan da tahsil edilecek. Kısıtlamalar nedeniyle faaliyette bulunmayan taşınmazlarda kira, ecrimisil işlem dosyası bulunan mükelleflerden de kira ve ecrimisil bedelleri alınmayacak.

Ayrıca, İBB ve iştiraklerindeki taşınmazlarda salgının başladığı 19 Mart 2020'den pandemi süreci sonlanıncaya kadar kira artışı gerçekleştirmeyecek.

Oylama sonrası açıklamalar yapan Hukuk Komisyonu Başkanı Muhammet Kaynar, kararın hayırlı olmasını temenni ederek, mülkiyeti Kültür AŞ'de olan büfelerdeki hava parası ve yüksek kira artışlarına da yönetim tarafından son verilmesini talep etti.

- Otobüs terminali kiraları da düzenlendi

Mecliste kabul edilen bir diğer gündem maddesine göre ise İstanbul Şehirlerarası ve Uluslararası Yolcu ve Otobüs Terminali içerisinde yer alan ticari alanlardan kısıtlamalar süresince kira bedelleri yüzde 75 indirimli olarak alınacak ve pandemi sonuna kadar da kira artışı gerçekleştirilmeyecek.

Ayrıca pandemi nedeniyle faaliyeti durdurulan veya fiilen faaliyette bulunmayan kiracılardan bu süre boyunca da  herhangi bir kira alınmayacak.


 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden kira ödemelerine erteleme!


Geri Dön