28 / 03 / 2024

İBB Meclisi'nin reddettiği imar değişikliğini sonra kabul ettiği iddiaları mecliste!

İBB Meclisi'nin reddettiği imar değişikliğini sonra kabul ettiği iddiaları mecliste!

CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından reddedilen bir imar değişikliğinin daha sonra kabul edilmesine yönelik iddialara ilişkin soru önergesi hazırladı..



İBB Meclisi nin reddettiği imar değişikliğini sonra kabul ettiği iddiaları mecliste!


CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından reddedilen bir imar değişikliğinin daha sonra kabul edilmesine yönelik iddialara ilişkin soru önergesi hazırladı. Erdem sorularının Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.


Erdem önergesinde "İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, geçtiğimiz günlerde 2016 Şubat ayında oy birliğiyle Meclis'te reddedilen bir imar planını, Planlama Müdürlüğü tarafından gerekçenin daha ayrıntılı ve anlaşılır yazılması talebiyle 5 ay sonra yeniden Meclis'e girmiştir. Ulaşım ve Trafik Komisyonu ise daha önce reddedilen dosyaya bu kez olumlu görüş vermiş, komisyon görüşü doğrultusunda oylanan imar değişikliği mecliste kabul edilmiş ve arazi hem koruma kuşağından çıkarılmış hem de araziye 0,25 emsal imar hakkı tanınmıştır. Ancak yazılı medyada, itiraza konu arsa sahiplerinin eski bakan ve milletvekili Süleyman Arif Emre'nin oğlu ve yeğeni olduğuna dair iddialar yer almaktadır." diyerek 5 soru sordu.


Erdem'in soruları


1. Yaklaşık 16 bin metrekare büyüklüğündeki arazinin Ali Rıza Emre ve Ömer Emre adlı kişilere ait olduğu iddiası doğru mudur?


2. Şubat ayında İBB Meclisinde reddedilen başvurunun ardından İmar Komisyonu üyelerinin değişmesinin gerekçesi nedir?


3. Bahsi geçen İmar Komisyonu üyeleri, arazinin önce otoyol güzergahı, daha sonra da Karayolları Koruma Kuşağından çıkarılması kararını iptal eden üyelerden olduğu için mi değişmiştir?


4. İBB Planlama Müdürlüğü, hangi hukuki yetkiye dayanarak iptal kararının ardından "kararın içeriği net olarak anlaşılamadı" gerekçesiyle imar planını tekrar meclise taşımıştır? İlgili kararın hangi içeriği net olarak anlaşılmamıştır?


5. Yeni İmar Komisyonunun geçmişte reddedildiği halde tekrar gündeme alıp onayladığı kaç imar planı bulunmaktadır?





Geri Dön