20 / 04 / 2024

İBB'den Başakşehir Şehir Hastanesi'nin yol inşaatına ilişkin açıklama!

İBB'den Başakşehir Şehir Hastanesi'nin yol inşaatına ilişkin açıklama!

İBB, dün açılışı gerçekleştirilen Başakşehir Şehir Hastanesi'nin yol inşaatında yaşanılan süreci açıkladı. İBB, hastaneye ulaşımı sağlayacak yolların inşaatının İBB tarafından durdurulduğu iddialarını yanıtladı...



İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) bugün açılışı yapılan Başakşehir Şehir Hastanesi'nin yol inşaatı ile ilgili iddialarla ilgili açıklamalarda bulundu. İBB tarafından yaşanılan süreç anlatıldı.

Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; açılışı gerçekleştirilen Başakşehir Şehir Hastanesi'ne ulaşımı sağlayacak yolların inşaatının İBB tarafından durdurulduğuna dair ortaya çıkan iddialara, İBB'den cevap geldi. 

İBB, yol inşaatının önceki İBB yönetimi tarafından 2018'de durdurulduğunu ileri sürdü. Hastane yolu için ayrılan ödeneğin de Dolmabahçe-Ortaköy Karayolu Tüneli'nde kullanıldığı, yeni İBB yönetiminin de bütçede yola ayrılacak pay kalmadığı için inşaatı sürdüremediğini ifade edildi.

Açıklamada hastanenin yol ihalesinin 2015'te Sağlık Bakanlığı tarafından düzenlendiği, yol yapım işinin İBB tarafından üstlenildiği ve bu amaçla aynı yıl İstanbul genelinde bir ihaleye çıkıldığı belirtildi.

İhaleden sonra İBB'nin hastane ve çevresindeki yolları yapmaya başladığı ve bugüne kadar 580 milyon TL harcama yaptığı dile getirilerek, "Açılıştan haftalar önce çekilen görüntülerden de anlaşılacağı üzere, karayoluyla hastaneye ulaşmanın mümkün olduğu ortada. Yani sıfırdan yapılmış bir yol yok. Eksikleri tamamlanmış bir yol var" ifadeleri kullanıldı.

Tartışmalara sebep olan yol inşaatı ile ilgili şu ifadelere yer verildi:

- İnşaat, 2018 Temmuz'da durduruldu.

- Peki hastane yol inşaatının durdurulmasının sebebi nedir?

- İnşaatı yapmakta olan müteahhit, Dolmabahçe-Ortaköy Karayolu Tüneli inşaatına yönlendirildi.

- 2018 yılında duran inşaat bir daha devam etmedi.

Yeni İBB yönetiminin de yolun ödeneği tünel inşaatına harcandığı yani bütçede yola ayrılacak ödenek olmadığı için inşaata devam edemediği ifade edildi. 

Fakat İBB'nin hastane yolunun yapımı için yine de girişimde bulunduğu belirtilerek şunlar kaydedildi: 

- İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun talebiyle İstanbul Valiliğinde 25 Aralık 2019'da Sayın Vali Ali Yerlikaya başkanlığında toplantı gerçekleştirildi.

- İBB yolun kaynağının geçmiş dönemde harcandığını ve kaynak eksikliği sebebiyle devam edilemeyeceğini aktardı.

- Valilik de, Ulaştırma bakanlığını devreye sokmak için çalışacağını dile getirdi.

- Valiliğimize bu girişim için teşekkür edildi.

METRO İÇİN İLLER BANKASI'NA ÇAĞRI

Benzer bir durumun hastaneye giden metro inşaatı için de aynı olduğuna dikkat çekilerek şu ifadelere yer verildi: 

- Başakşehir-Kayaşehir Metro Hattı'nın inşaatına herhangi bir kredi anlaşması yapılmadan tamamen öz kaynak ile finanse edilecek şekilde 2017 yılı Mart ayında başlanmıştır.

- Hattın bitmesi için ciddi bir kaynağa ihtiyaç vardır.

- Çünkü metro inşaatı sadece yüzde 6 oranında tamamlanmıştır.

- Kamuoyuna söylendiği gibi metro çalışmasının devamı konusunda herhangi bir adım atılmış değildir.

- Bu inşaatın devam etmesi adına İBB olarak devletimize bir çözüm önerimiz var: İller Bankası'ndan İBB'ye sağlanacak 100 milyon euro ile metroyu 2020 yılı bitmeden hastaneye kadar ulaştırmak mümkün. Bu çözüm önerimizin dikkate alınması hastane ulaşımını çok rahatlatacaktır.

Başakşehir İkitelli Şehir Hastanesi yollarının inşaatı hızlandı!

Başakşehir İkitelli Şehir Hastanesi'nin ilk etabı açıldı! 

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yıl sonuna kadar 8 şehir hastanesi açılacak!


Geri Dön