26 / 04 / 2024

İBB'den 'otogarda yıkım' açıklaması!

İBB'den 'otogarda yıkım' açıklaması!

İBB, 15 Temmuz Demokrasi Otogarı'ndaki yıkım ile ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, otogarda metruk, sağlıksız koşular taşıyan ve tehlike arz eden binaların tespit edilip yıkıldığı kaydedildi.



İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Esenler'de bulunan 15 Temmuz Demokrasi Otogarı'ndaki yıkım ile ilgili açıklama yayınladı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, İBB yıkılan binaların yasal olarak sahipleri veya kiracıları olmadığı için mevzuat kapsamında yazılı bir tebligat gönderilemediğini kaydetti.

İBB'den yapılan açıklamada, 15 Temmuz Demokrasi Otogarı'nın mülkiyetinin 5 Mayıs tarihi itibariyle belediyede olduğu belirtilerek, otogarda metruk, sağlıksız koşular taşıyan ve tehlike arz eden binalar tespit edilip yıkımlarının yapıldığını açıkladı.

Açıklamada, yıkımı gerçekleşen yerler arasında sağlıklı şartlarda işleyen işletmeler bulunmadığı savundu. Açıklamada şu ifadeler kullanıldı: "Esnafın olduğu, ticaretin yapıldığı, sağlıklı şartlarda hizmetin verildiği yerlerde herhangi bir yıkım uygulaması yapılmamaktadır. İBB, yıkılan binaların yasal olarak sahipleri veya kiracıları olmadığı için mevzuat gereği yazılı bir tebligat gönderememektedir. Bu nedenle tebligat sözlü ve otogara asılan büyük afişlerle yapılmaktadır." 

İBB, bir süre önce devraldığı otogarda 1 Ekim'den itibaren yıkım ve temizlik çalışmaları başlatılarak, yıkılan yerlerde faaliyet gösteren kişiler, kendilerine tebligat gönderilmediği gerekçesiyle duruma tepki göstermişti. 
 


Geri Dön