24 / 04 / 2024

İBB'nin arazi ve bina tahsislerine ilişkin 8 soru mecliste!

İBB'nin arazi ve bina tahsislerine ilişkin 8 soru mecliste!

CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu, İstanbul Büyükşehir Belediyesince yapılan arazi ve bina tahsislerini meclis gündemine taşıdı...



CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu, İstanbul Büyükşehir Belediyesince yapılan arazi ve bina tahsislerine ilişkin soru önergesi hazırladı. Tanrıkulu sorularını Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'a sordu.

2010- 2018 yılları arasında yıllar bazında 11 Aralık tarihi itibariyle:

1. İBB kurum ve kuruluşlara arazi ya da bina tahsis ederken ne tür kriterleri göz önüne almaktadır?

2. İBB Türkiye genelinde hangi dernek, vakıf ve diğer kurum ve kuruluşlara arazi ve bina tahsis etmiştir ya da kiralamıştır?

3. İBB ÇYDD’ye arazi ve bina tahsis etmiş midir ya da kiralamış mıdır?

4. İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından arazi ve bina tahsis edilen kurum ve kuruluşların adları nedir ve yöneticileri kimlerdir?

5. Söz konusu kurum ve kuruluşlara tahsis edilen arazi ve binaların yerleri, büyüklükleri ve günümüz piyasasında yaklaşık değerleri nedir?

6. İstanbul Büyükşehir Belediyesinin kurum ve kuruluşlara kiraladığı arazi ve binaların kira dökümü nedir? Bu arazi ve binaların adresleri nedir?

7. Söz konusu arazi ve binalardan gelir elde etme amacıyla (özel okul, otopark, kafe-kantin, ticari işletme, kiraya verme vb.) kullanılan var mıdır? Bunların ayrıntılı dökümü nedir?

8. İstanbul Büyükşehir Belediyesine arazi, bina ya da diğer türlü yardımlar için başvuran ancak reddedilen dernek, vakıf, kurum ve kuruluşların adları nelerdir? Başvuruların ret gerekçeleri nedir?

 


Geri Dön