27 / 04 / 2024

İBB’nin Eyüp'teki 3 kez mühürlediği inşaat ile ilgili önerge reddedildi!

İBB’nin Eyüp'teki 3 kez mühürlediği inşaat ile ilgili önerge reddedildi!

İYİ Partili İBB Meclis Üyesi Dr. Suat Sarı’nın Eyüp’te İBB’nin 3 kez mühürlediği dere yatağındaki inşaata ilişkin soru önergesi kabul edilmedi. AKP Grup Sözcüsü Faruk Gökkuş, bu konunun İBB’yi ilgilendirmediğini belirterek, “Burası şov yeri değildir. Meclisi boşuna meşgul etmeyin” dedi.



İBB Meclisi Ekim ayı oturumlarının son bileşiminde İYİ Parti Grup Sözcüsü Dr. Suat Sarı'nın Eyüp'te taşkın riski bulunan dere yatağında ilçe belediyesinden izin alarak başlayan ve İBB'nin üç kez mühürlediği inşaat ile ilgili vermek istediği soru önergesi tartışmalara neden oldu. Sözcü'den Özlem Güvemli'nin haberine göre; önerge, başkanlık makamına havale edilmeyerek AKP-MHP grubu oyları ile kabul edilmedi. 

DERE YATAĞINDA OLDUĞU İÇİN YEŞİL ALAN OLDU

Sarı önergesinde, Eyüp Sultan'ın Göktürk Mahallesi'ndeki 2 dönümlük arazinin İSKİ raporu doğrultusunda dere yatağında olduğu sebebi ile 1990'da yeşil alan olarak terk edildiğini anımsattı. 

Bu alanın Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'nın yerleşime uygunluk haritasında jeolojik ve jeoteknik açıdan ‘imar fonksiyonu verilmeyecek alan’ olarak belirtildiğini vurgulayan Sarı, şöyle konuştu:

- İSKİ tarafından dere yatağında olduğu, taşkın tehlikesi bulunduğu ve inşaat yapılmaması gerektiği yönünde görüş verilmesine rağmen Eyüp Sultan Belediyesi'nin verdiği izinle bu alanda bir inşaatın yapımına başlanmıştır.

- İnşaat alanına yakın site sakinleri, dere yatağına yapılmaya başlanan bu bina nedeni ile ‘derenin yatağı değişecek, yukarı mahallelerden gelen sel suları mevcut binaları basacak' endişesi taşımaktadır.

MÜHÜR 3 KEZ KIRILDI

Mahalle sakinlerinin Eyüp Sultan Belediyesi tarafından 27 Temmuz 2020'de ruhsat izni verilerek yapımına başlanan inşaatın durdurulması ve iptali için İdare Mahkemesi'nde dava açtıklarını belirten Sarı, inşaatın ekim ayında 3 kez İBB Zabıta Müdürlüğü tarafından mühürlendiğini fakat mührün kırılarak inşaata devam edildiğine dikkat çekti. 

İBB’nin Eyüp teki 3 kez mühürlediği inşaat ile ilgili önerge reddedildi!

Sarı'nın önergesi genel teamüllere göre yanıtlanmak üzere başkanlık makamına havale edilme amacıyla oylanması gerekirken AKP Grup Sözcüsü Faruk Gökkuş söz alarak bu konunun İBB'yi değil ilçe belediyesini ilgilendirdiğini söyledi. Gökkuş, “İYİ Parti'ye İBB'de olduklarını bir türlü öğretemedik. İBB'yi ilgilendiren konular burada tartışılır. İlçe belediyesinin cevap vereceği konu buraya getirilmez. Burası şov yeri değildir. Bilmiyorlarsa öğrensinler meclisi boş yere meşgul etmesinler” diye konuştu.

Sarı da “Devletin kurumları arasında çatışma yaşanıyor. İBB zabıtası mühürlüyor. 3 kere mühür kalkmış. Devletin prestijinin sarsıldığını anlatıyoruz. Kimsenin buna hakkı yok. Bundan daha önemli ne olabilir ki?” dedi. 

İBB'den Eyüpsultan'daki kültür tesisi ve cami inşaatına mühür!


Geri Dön