19 / 04 / 2024

İbrahim Etem Yorulmaz: TOKİ Aliağa Konutları için halk oylaması yapılacak!

İbrahim Etem Yorulmaz: TOKİ Aliağa Konutları için halk oylaması yapılacak!

TOKİ, İzmir Aliağa'nın çehresini değiştirecek yeni bir proje için düğmeye bastı. İki yılda nüfusu yüzde 25 artan ilçenin konut ihtiyacına çözüm arayan idare, projeleri imzalamadan önce halk oyuna sunacak




Bugüne kadar 500 binden fazla konuta imza atan Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), yeni dönemde sosyal hedefe yönelik projelerinin sayısını artırmak amacıyla çalışmalarını hızlandırdı. Kurum en fazla açığın bulunduğu  İzmir  Aliağa'da yerel yönetimlerle anlaşarak yeni nesil konutlar inşa edecek. İki yılda 25 binden fazla göç alan Aliağa'nın TOKİ'nin yeni yüzü olacağını belirten AK Parti Aliağa Belediye Başkan Adayı İbrahim Etem Yorulmaz, bundan böyle ilçenin mimarisinde tüm sözün halka ait olacağını söyledi. Yorulmaz'ın verdiği bilgilere göre ilçedeki projelerin tamamı, mevcut imar planında değişikliğe gidilmeden hayata geçirilecek. Konutların mimari çizimleri için halk oylamasına gidilecek ve nihai projeye ilçe sakinleri karar verecek. Yorulmaz, "Oyun parkından okula, balkon genişliğinden kaldırım taşlarının rengine kadar tüm inşaat aşamalarında Aliağa halkı söz sahibi olacak. Böylece ilçenin kültürel ve sosyal kimliğine uygun yapılaşma sağlayacağız" dedi. 


"PİLOT İLÇE OLACAĞIZ" 

TOKİ'nin acil konut ihtiyacını karşılamada tarihi başarı elde ettiğini belirten Yorulmaz, şöyle konuştu: "TOKİ Türkiye'de yüzbinleri ev sahibi yaptı. Bu süreçte önceliği ihtiyaçlara verdiğinden estetik geri planda kaldı. Aliağa'da yeni bir  TOKİ  imajını hayata geçirmek istiyoruz. TOKİ'nin konut deneyimini estetik ve kültürle birleştireceğiz. Bu süreçte halkın fikirleri doğrultusunda ilerleyeceğiz." 


İZMİR' DE BİN 414 PROJE HAYATA GEÇECEK

İzmir'de seçim heyecanı yaklaştıkça partilerin projeleri de netleşiyor. AK Parti İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Binali Yıldırım, kenti geleceğe taşıyacak bin 414 proje vaat etti. Projeler sosyal, ulaşım, ekoloji, engelsiz, turizm, yeşil, sanat, kültür gibi başlıklar taşıyor. İzmir için eylem planının hedefi, konut ve yaşam kalitesinin artırılması.



Sabah


Geri Dön