29 / 03 / 2024

İbrahim Maasfeh: Hedefimiz 2021'e kadar 4 bin 500 konut üretmek!

İbrahim Maasfeh: Hedefimiz 2021'e kadar 4 bin 500 konut üretmek!

Akzirve Gayrimenkul Yatırım CEO’su İbrahim Maasfeh, Türkiye’de gayrimenkul sektöründe hedeflerinin 747’si 2018 yılında olmak üzere 2021 'in sonuna kadar 4 bin 500 civarında konut üretmek olduğunu söylüyor.



Türkiye’de 25 yıldır faaliyet gösteren Akzirve, merkezi Suudi Arabistan'da bulunan Al Qemam Holdingin bir iştiraki. Lojistik, madencilik, mermer ve ticaret konularında faaliyet gösteren firma Türkiye'de gayrimenkul sektörüne 7 yıl önce girdi.


Akzirve Gayrimenkul Yatırım CEO'su İbrahim Maasfeh, Türkiye'de gayrimenkul sektöründe hedeflerinin 747'si 2018 yılı içerisinde olmak üzere 2021 'in sonuna kadar bin 500 civarında konut üretmek olduğunu söylüyor.


Maasfeh, Türkiye ekonomisinin eriştiği istikrarlı yapının gayrimenkul alanında yatırım kararının verilmesinde etkili olduğunu belirterek "Ürettiğimiz konut, ofis ve ticari alanları yabancı yatırımcıların ilgi göstereceği nitelikte inşa edeceğiz" diyor.


Böylece yatırımcıların elinde dünya pazarına sunabileceği, ikincil müşteri imkanı çok geniş olan bir mülk bulunacağını belirten Maasfeh, "Tanımlanan inşaat alanlarını son noktasına kadar kullanarak aşırı yapı yoğunlukları yaratmak yerine, mimari konsept ve teknik özellikler bakımından İstanbul'a ve ülkemize yakışacak, ailelerin bir arada yaşamdan keyif alacakları, sağlıklı sosyal yaşam alanları geliştirmeyi arzu ediyoruz" diyor.


Maasfeh, üretecekleri yapıların toplumu oluşturan kesimlerin birlikte, bir arada yaşama arzusunu geliştirici nitelikte olacağının da altını çiziyor.


Akzirve Gayrimenkul Yatırım CEO’su İbrahim Maasfeh ile Türkiye’de gayrimenkul sektöründeki hedeflerini ve yeni projelerini konuştuk:


Markanızın ismi nereden geliyor?
Suudi Arabistan'da bulunan holding şirketimizin ismi Al Qemam. Bunun, Türkçe karşılığı zirveler olarak geçiyor. Biz 25 yıl önce Türkiye'de faaliyetlerimize başladığımızda şirketimizin ismini, holding şirketimize benzer olduğu için Yeşil Zirve olarak belirledik. Daha sonra Akzirve olarak devam etmeye karar verdik.


Projeniz Strada’nın ismi nereden geliyor?
Bahçeşehir’de inşası devam eden ve tamamlandığında toplam 2 bin 500 konut ve ticari üniteden oluşacak olan kompleksin ismi, projenin ana vaadi olan "Caddeli Ev" konseptinden geliyor.


Markanızın sürekli sloganı nedir?
Şirketin genel pozisyonlamasını gösteren sloganı "Daima zirvede projeler". Strada markasının sürekli sloganı ise “Ev burda, cadde burda, hayat burda" konseptinden oluşuyor.

 

Sosyal medyada kaç kanaldan müşterilerinize ulaşıyorsunuz?
Dijital adresimiz Bakzirve kullanıcı adı üzerinde toplanmış durumda. Sosyal medyada Instagram, Tvvitter, Facebook, YouTube, Linkedin, Pinterest, Snapchat kanallarını kullanarak müşterilerimize ulaşıyoruz.


Rakiplerinizden hangi konularda ayrışıyorsunuz?
Akzirve olarak Türkiye'yi ve toplumumuzu çok iyi tanıyoruz, insanlarımızın hassasiyetlerini, tutum ve davranış özelliklerini yakından biliyoruz. Her türlü düşünce, bakış açısı ve yaklaşıma eşit mesafede duruyoruz. Eleştiriye açık ve tahammüllü, sürekli öğrenen bir organizasyon olarak kendimizi geliştiriyoruz.


Bunun için neler yapıyorsunuz?
Her türlü bakış açısına saygılı olduğumuzdan, herhangi bir yaşam görüşünü topyekûn sahiplenmeyeceğiz. Toplumun ortak değerlerini dikkate alarak projelerimizi geliştireceğiz, insan haklarına, yasalara ve kültürel yaşamın var ettiği tutum ve davranışlara saygılı olacağımıza söz veriyoruz. Tek bir kesime hitap eden projeler geliştirmeyeceğiz. Yapılarımız sosyal anlamda toplumu oluşturan kesimlerin birlikte, bütünlük içerisinde bir arada yaşama arzusunu geliştirici nitelikte olacak. Bu yolla toplumsal dokuya ve bütünlüğe katkı sağlayacağız.


Toplumsal dokuya nasıl katkıda bulunacaksınız? Bu konudaki hedefiniz nedir?
Toplumumuzun takdirini ve saygısını kazanabilmek için sosyal sorumluluk projeleri yürüteceğiz. Eğitim ve sağlık gibi toplumun ortak faydası bulunan alanlarda fark edilir çalışmalar yürüteceğiz.


Şimdiye kadar kaç konut teslim ettiniz?
Akzirve Gayrimenkul alanında yeni bir şirket olduğundan şu anda proje bazında teslimat anlamında Ege Yapı ile birlikte gerçekleştirilen Pega Kartal projesinde inşa ettiğimiz 200 civarında konut söz konusu. Ancak 2018 yılı içerisinde 747 adet olmak üzere 2021 yılı sonuna kadar 4.500 civarında konutun teslimatını devam eden veya başlayacak olan projelerimizde tamamlamış olacağız.


Şimdiye kadar teslim ettiğiniz ofis alanı metrekare olarak nedir?
Ofis yatırımı olarak Ataşehir'de bulunan bir plaza inşaatımız ve Antalya’da bulunan bir lojistik merkezi yatırımımız tamamlandı ve teslim edildi. Bunun haricinde ofisle ilgili henüz kapsamlı bir yatırımımız bulunmuyor.


Hedefleriniz arasında neler bulunuyor?
Ürettiğimiz konut, ofis ve ticari alanları yabancı yatırımcıların ilgi göstereceği nitelikte inşa edeceğiz. Başka bir ifadeyle, yabancı yatırımcılar için yüksek standartta üreteceğimiz üniteleri yerel yatırımcıların beğenisine sunacağız. Bu durumda yatırımcının elinde dünya pazarına sunabileceği, ikincil müşteri imkanı çok geniş olan bir mülk bulunacak. Rakiplerimizden ayrışacağımız önemli nokta, her projemizi insan ve çevre odaklı olarak titizlikle çalışmamız olacak. Tanımlanan inşaat alanlarını son noktasına kadar kullanarak aşırı yapı yoğunlukları yaratmak yerine, mimari konsept ve teknik özellikler bakımından İstanbul'a ve ülkemize yakışacak, ailelerin bir arada yaşamdan keyif alacakları, sağlıklı sosyal yaşam alanları geliştirmeyi arzu ediyoruz. Ayrıca yapılarımız sosyal anlamda toplumu oluşturan kesimlerin birlikte, bütünlük içerisinde bir arada yaşama arzusunu geliştirici nitelikte olacak. Bu yolla toplumsal dokuya ve bütünlüğe katkı sağlayacağız.


Markanız konut almak isteyenler için ne ifade ediyor?
Statü, güvence, yatırım, güvenlik, konfor.


Markanızın en önemli özellikleri nedir?
Akzirve, Türkiye gayrimenkul sektörünün ilk global oyuncusu. Geniş aileyi ve geçmiş güzel komşuluk ilişkilerini temsil ediyor. Ayrıca logosundaki A harfinin betimlediği sonsuzluk sembolünde olduğu gibi markamız uzun vadede değerini hep koruyan ve sürekli kıymetlenen taşınmaz varlıkları simgeliyor. Ayrıca markamız uluslararası yüksek standartları temsil ettiği gibi kolay ulaşılabilirlik, alçak gönüllülük ve mütevaziliğin de simgesi.


Ürettiğiniz konutların içine teknolojiyi nasıl yerleştiriyorsunuz? Akıllı konut gerçek oluyor mu?
Isıtma, soğutma ve haberleşme sistemleri başta olmak üzere, konutların içerisinde kullanılan son teknoloji elektronik cihaz ve aparatlar yanında kompleks yönetimi anlamında mekanik, elektrik ve güvenlik konularında mümkün olan en son teknolojiyi tercih ediyoruz.

 


“HALKA AÇILMAK İSTİYORUZ”


İKİ ÖNEMLİ PROJE: Bahçeşehir ve Topkapı projelerini tamamlamak ve yeni projeler geliştirmek en önemli hedefimiz. Sektörde bilinen bir marka olarak yer edinmek, gıda, tarım, enerji, sanayi alanındaki yatırım fırsatlarını değerlendirmek istiyoruz. Halka açılma konusunda mesafe kat etmek de en önemli hedeflerimiz arasında yer alıyor.


ANADOLU AÇILIMI: İstanbul Avrupa Yakası öncelikli ve yoğunluklu olmak üzere, Anadolu Yakası, Gaziantep, Adana, Konya, Antalya, Bursa gibi büyük kentler hedef alanımızda bulunuyor.Bu bölgelerle ilgili fizibilite çalışmalarımız devam ediyor.

 

"HIZLI KARAR ALIYORUZ"

"BENZER BÜTÇEYE DAHA FAZLASI" Akzirve'yi sektörde rakiplerinden ayıran temel özellikleri; kolay ulaşılabilir, hızlı karar alabilen, değişken pazar koşullarına paralel esnek olabilen, alanına odaklanmış, dinamik ve ulaşılabilir yapısı. Ayrıca, Akzirve’nin satış anlamındaki temel konumlandırması ‘benzer bütçeye daha fazlası’ anlayışıdır. Kamuoyunda bilinen sektör rakiplerimizle rekabet sırasında, ‘benzer bütçeye daha fazlası’ değer konumlandırmasıyla mücadele ediyoruz.


"SÜREKLİ FARKLILAŞIYORUZ” Nitelik olarak, projelerimize daha fazla farklılaşan özellik katma stratejisiyle hareket ediyoruz. Rakiplerimize göre ürettiğimiz konutları her zaman daha fazla müşteri değeri tasarlayarak sunuyoruz. Müşteriye her zaman daha fazla yarar teklif ediyoruz. Bu değerlerin neler olduğu üzerinde proje hazırlıkları sırasında, bilinçli bir şekilde çalışıyoruz.

Capital Ek


Geri Dön