19 / 04 / 2024

IC İÇTAŞ Enerji'den 2.5 milyar dolarlık yatırım!

IC İÇTAŞ Enerji'den 2.5 milyar dolarlık yatırım!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan istihdam ve yatırım seferberliğine önemli bir destek de IC İÇTAŞ Enerji'den geldi geldi.




Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan istihdam ve yatırım seferberliğine önemli bir destek daha geldi. IC İÇTAŞ Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Serhat Çeçen, son 15 yılda holding olarak liman, köprü ve havaalanına 12 milyar Euro’luk yatırım yaptıklarını belirterek, “Önümüzdeki 5 yılda da enerji grubu olarak 2.5 milyar dolarlık yatırım projeksiyonu var.


500 milyon doları dağıtım, 2 milyar doları ise yerli kaynaklara yönelik” dedi. Çeçen, Trakya Elektrik Dağıtım AŞ’de (TREDAŞ) gazetelerin enerji muhabirleri ile bir araya geldi. Yeniköy ve Kemerköy Termik Santrallerinin rehabilitasyonu için 240 milyon Euro’luk yatırım bu yılın son çeyreğinde başlarken, 500 milyon dolarlık ek ünite yatırımına da 2018’in ikinci yarısında başlanılacak. IC İÇTAŞ, elektrik dağıtımında ek 100 kişinin yanı sıra istihdam seferberliğine de katkı sağlayacak. 


GÜNEŞ VE RÜZGAR


Türkiye’nin yenilenebilir enerji kaynakları açısından zengin olduğu ve potansiyelin kullanılmasına yönelik önemli mesafe kat edildiğini belirten Çeçen “IC İÇTAŞ Enerji olarak, güneş ve rüzgar YEKA’larını takip ediyoruz” dedi.


ZORLUKLAR BİZİ GÜÇLENDİRİYOR


Yatırımcıların tüm yeni şartlara uyum sağladığına dikkat çeken Çeçen “Zorluklar bizi güçlendiriyor. Enerji sektörü stratejik bir sektör. Yaşanan sıkıntılarla değerlendirmek yerine uzun vadeli düşünün. Ana hedefimiz 2020, 2025 ve 2040” dedi. Çeçen, 2016’da elektrik üretiminin yaklaşık yarısının yerli kaynaklardan karşılandığını belirterek, “Yerli kaynakların payının daha da yukarılara çekilmesi ile hem enerji arz güvenliğinin temini hem de cari dengenin daha sağlıklı bir zemine oturması mümkün olur” dedi.



Star


Geri Dön