19 / 04 / 2024

İç sıcaklık değerleri nelerdir?

İç sıcaklık değerleri nelerdir?

Konutlar, yönetim binaları, iş ve hizmet binaları, otel, motel ve lokantalar ve öğretim binaları gibi yapılarda iç sıcaklığın ne kadar olması gerekiyor? İç sıcaklık değerleri nelerdir?



İç sıcaklık değerleri nelerdir?

Isı yalıtımı projelerinde farklı amaçlarla kullanılan binalar için TS 825 hesaplamalarında kullanılacak aylık ortalama iç sıcaklık değerleri [0i (°C)], tablodan alınıyor.


Söz konusu tabloda, konutlar, yönetim binaları, iş ve hizmet binaları, otel, motel ve lokantalar ve öğretim binaları gibi yapılarda iç sıcaklığın ne kadar olması gerektiği yer alıyor.


İç sıcaklık değerleri nelerdir?

Istılacak binanın türüSıcaklığı (°C)

Konutlar19

Yönetim binaları19

İş ve hizmet binaları19

Otel, motel ve lokantalar20

Öğretim binaları20

Tiyatro ve konser alanları20

Kışlaklar20

Ceza va tutuk evleri20

Müze ve galeriler 20

Hava limanları20

Hastaneler22

Yüzme havuzları26

İmalat ve atölye mahalleri16



Isı geçirgenlik katsayıları

Isı yalıtımı hesabı yapılan yeni binalarda, ısıtılan hacimleri ayıran duvar, döşeme ve/veya taban ile tavan ve/veya çatılar için alınacak "U" değerlerinin EK 2-C de yer alan tablodaki tavsiye edilen değerlerden büyük olmaması tercih edilir. Ancak bunlardan herhangi biri veya birkaçının, EK 2-C’de yer alan tablodaki tavsiye edilen değerlerden % 25 daha büyük olması durumunda, binanın ısı balansının korunması amacıyla, diğer "U" değerlerinden bir ya da birkaçı için seçilecek olan değerler, EK 2-C de yer alan tablodaki tavsiye edilen değerlerin % 25’inden daha küçük olamaz. Ancak bu durumda yapılacak olan hesaplamalar neticesinde hesaplanan (Q) Yıllık Isıtma Enerjisi İhtiyacının, EK-2/A ve B’de verilen (Q’) Sınırlandırılan Yıllık Isıtma Enerjisi İhtiyacından küçük olduğu (Q’>Q) gösterilmelidir.



Isı yalıtımında özel durumlar!
Kaloriferli binalarda ısı yalıtımı!


Geri Dön