19 / 04 / 2024

IC Yatırım Holding Çeşme Marina'nın temelini attı!

IC Yatırım Holding Çeşme Marina'nın temelini attı!

IC Yatırım Holding, yabancı ortağıyla Çeşme Marina'nın temelini attı. Tesis 12 milyon Euro'ya mal olacak



Havaalanı işletmeciliği, yenilenebilir enerji alanlarında uluslararası şirketlerle stratejik ortaklıklar kurarak birçok yatırıma imza atan IC İbrahim Çeçen Yatırım Holding, yine yabancı bir ortakla marinacılık sektörüne girdi. Ortaklık dün Çeşme Marina'nın temelini attı. Marina işletmeciliği konusunda dünyanın önde gelen markalarından biri olan Camper & Nicholsons firması ile stratejik ortaklık kuran IC İbrahim Çeçen Yatırım Holding, dün Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın da katıldığı törenle Çeşme Marina'nın temelini attı. Törende konuşan IC İbrahim Çeçen Holding Başkanı İbrahim Çeçen, 25 yıllığına Yap İşlet Devret modeli ile kiralanan Çeşme Yat Limanı'nın 6 ay gibi kısa bir süre içerisinde tamamlanarak Mayıs 2010'da açılacağını, yatırımın toplam tutarının 12 milyon euro olduğunu kaydetti. Çeşme Marina Yönetim Kurulu Üyesi Serhat Çeçen de Çeşme Marina'nın bu ortaklığın ilk göz ağrısı ve bir prestij projesi olduğunu dile getirerek bu adımın diğer projelerin de öncüsü olduğunu belirtti.

11 YILDIR TÜRKİYE'DEYİZ
Camper & Nicholsons'ın Başkanı Nick Maris ise 1998'den beri Türkiye'de yatırımları bulunduğunu hatırlatarak, ilk olarak Port Göcek'in tasarlayan ve yapan grubun içinde yer aldıklarını söyledi. Halen uluslararası pazarlarda Port Göcek'in pazarlama faaliyetlerini sürdürdüklerini anlatan Maris, "Türkiye'nin Akdeniz çanağının yatçılık merkezi olma potansiyeli bulunuyor. IC Holding ile yeni yatırımlar araştırıyoruz. Birlikte yurt dışında da yatırım yapabiliriz" dedi.

9 milyar $'lık yat turizmi hedefliyoruz
BAKAN Binali Yıldırım da 22-23 ülkenin yer aldığı Akdeniz çanağında 1 milyon civarında deniz turizmine hizmet eden tekne olduğunu belirtti. Yıldırım, çalışmaları hakkında bilgi vererek, 2023'te yat kapasitesinin 50 bine, yıllık yat turizmi gelirlerinin de 8-9 milyar dolara ulaşacağını kaydetti.
Sabah

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Marina yatırımlarıyla kapasite 25 bine çıkacak
  
IC İbrahim Çeçen Holding ile Camper&Nicholsons Marinas International ortaklığına 25 yıllığına yap-işlet-devret modeli ile kiralanan Çeşme Marina'nın temeli atıldı. 6 ayda bitirilmesi hedeflenen marinaya, 12 milyon euroluk yatırım yapılması öngörülüyor. Çeşme Marina'nın temel atma törenine, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Habib Soluk ve bakanlık bürokratları katıldı. Törende konuşan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Akdeniz'deki yat sayısının yaklaşık 1 milyona ulaştığını belirterek, Fransa, İspanya ve İtalya'nın Akdeniz çanağında marina kapasitelerinin yüzde 85'ine sahip olduğunu söyledi. Yıldırım, 'Halen Türkiye'de kamu ve özel sektöre ait işletilmekte olan 45 adet yat limanı ve yat çekek yeri bulunuyor. Toplam yat bağlama kapasitesi ise 14 bin adet. Yatırım programının tamamlanması ile yaklaşık 11 bin 200 adet ilave yat bağlama kapasitesi yaratılacak ve Türkiye yat bağlama kapasitesi 25 bin adet olacak' dedi.
Akşam
 
Çeşme'ye 12 milyon Euro'luk marina

IC İbrahim Çeçen Holding ile Camper&Nicholsons Marinas International ortaklığına 25 yıllığına yap-işlet-devret modeli ile kiralanan Çeşme Marina'nın temeli atıldı.

6 ayda bitirilmesi hedeflenen marina 12 milyon Euro'ya malolacak. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, halen İspanya, Fransa ve İtalya'nın yüzde 85'ini tek başına aldığı yatçılık sektöründe 2023'e kadar yüzde 10'luk bir paya ulaşmayı hedeflediklerini söyledi. Yıldırım, yat limanı kapasitesini artırmak amacıyla bazı balıkçı barınaklarını aynı zamanda yat limanı olarak kullanmayı planladıklarını ancak balıkçılara yeni barınak yapılacağını söyledi.
Kıymet SEZER/Star


Geri Dön