19 / 04 / 2024

İcra iflas kanunu değişikliği ile yeniden yapılandırma TBMM'de görüşülecek!

İcra iflas kanunu değişikliği ile yeniden yapılandırma TBMM'de görüşülecek!

'İcra iflas kanunu değişikliği ile yeniden yapılandırma düzenlemeleri ve teklifleri TBMM komisyonlarınca masaya yatırılacak.



Dünya Gazetesi köşe yazarı Canan Sakarya bugünkü köşesinde İcra iflas kanunu değişikliği ile yeniden yapılandırma konusunu kaleme aldı. 

İşte Canan Sakarya'nın 'İcra iflas kanunu değişikliği ile yeniden yapılandırma TBMM komisyonlarında görüşülecek' başlıklı yazısı...

Geçtiğimiz hafta Sigortacılık Kanunu değişikliğini kanunlaştıran Meclis'te bu hafta da ekonomi üzerine yoğunlaşan mesai sürecek. Reel sektörün uzun zamandır istediği matrah artışı ve yeniden yapılandırmayla ilgili 15 maddelik kanun teklifi, Plan Bütçe Komisyonu’nda masaya yatırılacak. 30 Nisan 2021'den önceki vergi, prim borçları ile kamu alacakları yeniden yapılandırılmasını öngören yasa teklifi ile matrah artıranlar için artırımı gerçekleştirdikleri seneler için vergi incelemesinde bulunulmayacak. 

İcra iflas kanunu değişikliği ile yeniden yapılandırma TBMM de görüşülecek!

Gelir ve kurumlar vergisi mükellefleri 2020 yılı için matrahlarını yüzde 20 şeklinde artıracak. Kanun teklifiyle sicil affı imkanı da getiriliyor. 25 Mayıs Salı günü Adalet Komisyonu tarafından İcra İflas Kanunu’nda değişiklik öngören kanun teklifini görüşülecek. Kanun teklifi ile ticari ve ekonomik bütünlük arz eden veya bir bütün olarak satıldığı halde daha yüksek kazanç getireceği belirlenen mal ve haklar ile bu mal ve hakları bünyesinde tutan işletmeler, bir bütün şeklinde satışa sunulacak. Satışta işletmenin sürekliliği ve ekonomiye olan katkısı dikkate alınacak. Turizmi Teşvik Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ne de bu hafta Genel kurul gündeminde yer verilecek. 

İcra ve İflas Kanunu'nda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifi verildi!

Geri Dön