24 / 04 / 2024

İcradan mahalle meydanı satıldı!

 İcradan mahalle meydanı satıldı!

Mahalle meydanı olarak kullanılan arsayı icra yoluyla satın alan kişi, gerekli paranın tamamını yatırdı. Bursa'da, mahalle meydanı olarak kullanılan bir kooperatife ait arsayı icra yoluyla satın alan kişi, satışın kesinleşmesi için gerekli 112 bin liranı



İcradan mahalle meydanı aldı


.


Otobüs şoförü Ayhan Şafak, eskiden köy olan Samanlı Mahallesi'nde meydan olarak kullanılan alanı satın aldı. 5. İcra Müdürlüğü tarafından düzenlenen açık artırmaya 36 bin 500 lira teminat yatırarak satışa katıldığını söyledi. 


Bugün İcra Müdürlüğü'ne gelerek paranın geri kalan 75 bin 500 lirasını yatırıp söz konusu alanı 112 bin liraya satın aldığını, makbuzların elinde olduğunu ifade eden Şafak, şöyle konuştu: 


Satışa, borçlu kooperatif başkanı tarafından itiraz edilmiş. Konu yargıya taşındı. Onlar da bankaya olan borcunu ödediklerini söylüyorlar. Ben İcra Müdürlüğü'nün satışa çıkardığı yeri ticaret maksadıyla aldım. Buranın köy meydanı olduğunu sonradan öğrendim. Ben alıp satarım. Daha önce taksilerim vardı, onları sattım ve onların parasıyla bu meydanı satın aldım. Kendim otobüsçülük yapıyorum. Karı olan her şeyi alırım.


Şafak, meydana güzel bir kafeterya açmayı düşündüğünü belirtirken sözlerine şöyle devam etti:


Ben Bursa çocuğuyum. Gerekirse biz de oraya taşınır oranın halkı, oranın insanı oluruz. Bunda bir sakınca görmüyorum. Ben de bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım. Yargının vereceği karara saygılıyım. Adalete de güveniyorum. Davamdan vazgeçmeyeceğim. Ben burayı 5. İcra Müdürlüğü'nden satın aldım. Her şekilde de uzlaşmaya hazırım. Uzlaşma için beni hiç arayan soran olmadı.


Merkez Yıldırım ilçesine bağlı eskiden köy olan Samanlı Mahallesi'nde, üzerinde kahvehane, tuvalet, depo binası ve tarihi çınarın yer aldığı 345 metrekarelik mahalle meydanı olarak kullanılan alan, arsanın sahibi Samanlı Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'nin bir bankaya olan borcundan dolayı haczedilmiş ve icra yoluyla 112 bin liraya açık artırmayla satılmıştı.


Kooperatif Başkanı Hamit Uygun, borçlarına karşılık 130 bin lirayı açık artırmadan 25 dakika önce alacaklı bankaya yatırdıklarını, buna rağmen satışın durdurulmadığını iddia ederek, satışın iptali için 4. İcra Hukuk Mahkemesi'ne itiraz etmişti.


Sabah


Geri Dön