26 / 04 / 2024

İdealist Cadde'nin değeri belli oldu!

İdealist Cadde'nin değeri belli oldu!

İdealist GYO, İdealist Cadde'nin 2021 yıl sonu değerleme raporunu yayınladı. Peki İdealist Cadde'nin değeri ne kadar oldu? 



İdealist Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) İdealist Cadde/Koru Projesi Değerleme Raporu hakkında açıklama yaptı. 

İdealist Cadde projesi, İstanbul ili, Şile ilçesi, Çavuş Mahallesi, 70 ada 82 parselde ve 91 ada 205 parselde konumlanıyor. Projenin, güneyinde İmrendere Mahallesi, kuzeyinde Hacım Kasım Mahallesi ve Karadeniz, doğusunda Balibey Mahallesi, batısında Ahmetli ve Kumbaba Mahalleleri bulunuyor. 91 ada 205 no.lu parsel, Cumhuriyet Caddesi’nin batısına uzanan ve bu caddeye bağlanan Bayrak Caddesi üzerinde yer alıyor. 70 ada 82 no.lu parsel ise Cumhuriyet Caddesi’ne paralel uzanan ve henüz tam olarak açılmamış olan imar sokakları üzerinde bulunuyor. 91 ada 205 no.lu parselde İdealist Cadde/Koru Projesi kapsamında inşaat faaliyetleri devam ediyor. 70 Ada 82 no.lu parsel ise halihazırda boş durumda. Projenin yakın çevresinde, Çavuş Mahallesi Mezarlığı, Rafet Sarıca Cami, Şile Otobüs Terminali, Bayrak Parkı ve Mercanköşk Sosyal Tesisleri yer alıyor. Ayrıca yakın çevrede konut amaçlı kullanılan 3 ila 4 katlı binalar ve villa tipi yapılar bulunuyor. Parsellerin konumlu olduğu bölge Şile Belediyesine yaklaşık 1,5 kilometre, Şile Hükümet Konağı’na yaklaşık 1,3 kilometre ve D-20 Karayoluna (Şile Otoyolu’na) yaklaşık 2 kilometre mesafede konumlanıyor. 

İdealist Cadde nin değeri belli oldu!

İdealist Cadde projesinin mevcut durumuyla KDV hariç toplam değeri 61 milyon 309 bin TL olarak belirlendi. Projenin mevcut durumuyla KDV dahil toplam toplam değeri ise 72 milyon 344 bin 620 TL oldu. 

İdealist Cadde projesinin mevcut durumuyla Emlak Konut GYO payına düşen değeri 25 milyon 498 bin TL olarak belirlenirken, Emlak Konut GYO payına düşen gelirlerin bugünkü değeri 30 milyon 117 bin 69 TL olarak belirlendi. 

İdealist Cadde'nin tamamlanması durumunda bugünkü değeri 136 milyon 895 bin 770 TL olarak belirlendi. 

İdealist Cadde nin değeri belli oldu!

İdealist GYO'nun KAP açıklaması:
Atak Gayrimenkul Değerleme A.Ş.'nin 17.12.2021 tarihli 2021/0443 sayılı rapor numarası ile tanzim edilen İstanbul ili, Şile ilçesi, Çavuş mahallesi'nde bulunan İstanbul Şile Çavuş Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi değerleme raporu ekte yer almaktadır. 

Değerleme raprou için tıklayın

Pınar Demircan/Emlakkulisi.com


Geri Dön