19 / 04 / 2024

İdealist GYO, İdealist Cadde'den 16.9 milyon TL'ye 9 ticari ünite satın aldı!

İdealist GYO, İdealist Cadde'den 16.9 milyon TL'ye 9 ticari ünite satın aldı!

İdealist GYO, Emlak Konut GYO tarafından satışa sunulan İdealist Cadde projesindeki 9 adet ticari üniteyi 16 milyon 965 bin TL'ye satın aldı. 



İdealist Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP), İdealist Cadde Projesinin Emlak Konut GYO A.Ş. aracılığı ile yapılan E-İhalesi kapsamında 9 adet ticari ünitenin satın alınması hakkında açıklama yaptı.

İdealist GYO, İstanbul İli, Şile İlçesi, Çavuş Mahallesi 91 ada 205 parsel arsa üzerinde geliştirilen İdealist Cadde Projesine ait 18 adet ticari ünite, 1 adet konut alanı Emlak Konut GYO A.Ş. aracılığı ile E-İhale yöntemiyle 7 Ekim ve 14 Ekim tarihleri arasında satışa sunuldu. Bu kapsamda İdealist GYO, söz konusu ihaleye katılma kararı aldı ve ihale sonucunda brüt 1.387,46 metrekare alanlı ve toplam KDV dahil 16 milyon 370 bin TL bedel ile ihaleye çıkılan 9 adet ticari üniteye ilişkin olarak bahsi geçen ihale KDV dahil 16 milyon 965 bin TL ihale bedeli üzerinden şirket lehine sonuçlandı. 

İdealist GYO, İdealist Cadde den 16.9 milyon TL ye 9 ticari ünite satın aldı!

İhale şartnamesinin ilgili madde hükümleri uyarınca, söz konusu tutarın ödeme şekline bağlı olarak yüzde 25'e varan oranda indirime konu olabileceği İdealist GYO tarafından değerlendiriliyor. 

İdealist GYO'nun KAP açıklaması:
Şirketimizce 31.12.2020 tarihinde yapılan KAP açıklamasında, Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. ile Ortaklığımız ‘'İdealist İnşaat Tic. Ltd. Şti & İdealist Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş'' arasında 16.08.2017 tarihinde imzalanan İSTANBUL ŞİLE ÇAVUŞ ARSA SATIŞI KARŞILIĞI GELİR PAYLAŞIMI İŞİ yöntemiyle geliştirilen ; İstanbul İli, Şile İlçesi Çavuş Mahallesi, 70 Ada 82 Parsel (Konut)  ile 91 Ada 205 Parselde ( Konut-Ticari Alan ) ‘' İdealist Cadde ve İdealist Koru ‘' Projesinde yer alan 6 Adet konut nitelikli bağımsız bölümleri ( Villa + Daire ) satın almak için gerekli işlemlerin başlanılmasına toplantıya katılanların oy birliği ile karar verilmişti.

Bu kapsamda yapılan çalışmalar devam ederken, İstanbul İli, Şile İlçesi, Çavuş Mahallesi 91 ada 205 parsel arsa üzerinde geliştirilen İdealist Cadde Projesine ait 18 adet ticari ünite, 1 adet konut alanı Emlak Konut GYO A.Ş. aracılığı ile E-İhale yöntemiyle 07.10.2021 - 14.10.2021 tarihleri arasında satışa sunulmuştur. Bu kapsamda, Şirketimizce söz konusu ihaleye katılma kararı alınmış ve bahsi geçen ihale sonucunda brüt 1.387,46 m2 alanlı ve toplam KDV dahil 16.370.000 TL bedel ile ihaleye çıkılan 9 adet ticari üniteye ilişkin olarak bahsi geçen ihale KDV dahil 16.965.000 TL ihale bedeli üzerinden Şirketimiz lehine sonuçlanmıştır. İhale şartnamesinin ilgili madde hükümleri uyarınca, söz konusu tutarın ödeme şekline bağlı olarak yüzde 25'e varan oranda indirime konu olabileceği hususu Şirketimizce değerlendirilmektedir.

Açıklamamız tarihi itibarıyla, söz konusu bağımsız bölümlerin satın alınması ile ilgili olarak, Emlak Konut GYO A.Ş. tarafından Şirketimizin sözleşme imzalanması için davet edilmesi beklenmekte olup, satın alınmasına karar verilen ticari ünitelerin satın alma detaylarına ilişkin bilgiler ve ekspertiz raporları sözleşme aşamasında ayrıca Maddi Duran Varlık Alımı Şablonu ile KAP'ta duyurulacaktır. Ayrıca söz konusu gayrimenkullerin devir işlemlerinin tamamlanmasını müteakip, hedeflenen portföy yapımıza ulaşılması nedeniyle, 31.12.2020 tarihli açıklamamızda yer alan gayrimenkullerin satın alınmasına gerek kalmadığı sonucuna varılmış ve bu konudaki çalışmaların sonlandırılmasına karar verilmiştir.

Saygılarımızla,

İdealist GYO A.Ş.


Geri Dön