18 / 04 / 2024

İdris Güllüce: Kazakistan BTK demiryolu hattının bitmesini bekliyor!

İdris Güllüce: Kazakistan BTK demiryolu hattının bitmesini bekliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce yaptığı açıklamada Bakü-Tiflis-Kars (BTK) demiryolu hattına ilişkin, ''Hükümetin gayretleriyle Azerbaycan'dan Türkiye'ye gelecek hatla bu bölgenin gelişmesi umulandan fazla olacak" dedi




Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Bakü-Tiflis-Kars (BTK) demiryolu hattına ilişkin, ''Hükümetin gayretleriyle Azerbaycan'dan Türkiye'ye gelecek hatla bu bölgenin gelişmesi umulandan fazla olacak. Kazakistan bu hattın bitmesini bekliyor. Önceki gün büyükelçi bana geldi, 'Bizim zenginleşmemiz, bizim ekonomik sürdürülebilir refaha ulaşmamız size bağlı' diyor Kazakistan. Bu hatla Türkiye bütün Asya'ya açılmış olacak'' dedi.


Çeşitli ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere kente gelen Bakan Güllüce, havalimanında Kars Valisi Eyüp Tepe, AK Parti Kars milletvekilleri Ahmet Arslan ile Yunus Kılıç, il jandarma komutanı albay Hasan Çelik Gönülal, emniyet müdürü Ercan Çakmak ve belediye başkanı Nevzat Bozkuş ile öteki ilgililer tarafından karşılandı.


Daha sonra Vali Tepe'yi makamında ziyaret eden Güllüce, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, bu bölgenin çocuğu olduğunu belirterek, Kars'ta bulunmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.


Tarihsel ve bölgesel olarak Kars ile çok ilgilendiğini anlatan Güllüce, hükümet olarak doğu illerini kalkındırmayı hedeflediklerini ifade ederek, ''Şehircilik, kalkınma, eğitim, modern dünyada yaşayan insanların ihtiyaçlarının kalkınması olarak ne lazımsa inşallah yapmaya çalışacak ve buraya biraz pozitif ayrımcılık sağlamayı düşünüyoruz'' diye konuştu.


- ''Kazakistan bu hattın bitmesini bekliyor"


Güllüce, hükümetin gayretleriyle Azerbaycan'dan Türkiye'ye gelecek BTK demiryolu hattıyla bölgenin gelişmesinin umulandan fazla olacağını anlatarak, şunları kaydetti:


''Kazakistan bu hattın bitmesini bekliyor. Önceki gün büyükelçi bana geldi, 'Bizim zenginleşmemiz, bizim ekonomik sürdürülebilir refaha ulaşmamız size bağlı' diyor Kazakistan. Bu hatla Türkiye bütün Asya'ya açılmış olacak. Bunun da boğazı, kilit yeri Kars oluyor. Elbette buraya çok ciddi anlamda katkısı olacak. Birkaç sene sonra hiç ummadığımız gelişmeleri göreceğiz. Hem deprem ve afet hem de insani yaşama şartları gereği kentsel dönüşüm çalışmalarına önem veriyoruz. Burada da zaten bir yapılıyor. Bütün Türkiye'de yapmayı düşünüyoruz ama bu bölgelerde söylediğim çarpıklığı azaltma bakımından buralara ağırlık vereceğiz.''


Güllüce, bir gazetecinin, ''Askeri kışlaların şehir dışına taşınmasıyla ilgili olarak çalışmanız var mı?' sorusunu, ''Nokta olarak söyleyemem bunu ama şunu söyleyebilirim, birçok yerde ordumuzla milletimiz zaten bu millet ordu millettir. Birlikte bu milletin malı, canı, malı çocuklarımız bizim. Belli şartlar yerine getirilerek değiştirilebiliyor. İstanbul'da ve Ankara'da da buna benzer şeyler yapıldı. Bir plan meselesidir. Tabii ki mümkün olan bir şeydir bu'' şeklinde yanıtladı.


Vali Tepe, daha sonra Güllüce'ye ziyaretinin anısına işlenmiş tabak ile Kars konulu kitabı armağan etti.


AK Parti seçim irtibat bürosunu da ziyaret eden Güllüce, burada partililerle bir araya geldi.


Kars Belediye Başkanı Nezvat Bozkuş da Bakan Güllüce'ye yöresel kilim hediye etti.


Bakan Güllüce, Kaleiçi mahallesindeki Seyyid Ebu'l Hasan Harakani Hazretleri'nin türbesini de ziyaret etti.



AA




Geri Dön