24 / 04 / 2024

İETT 'den toplu ulaşıma 'devasa zam' açıklaması! Öğrenci akbil fiyatlarına güncelleme geldi

İETT 'den toplu ulaşıma 'devasa zam' açıklaması! Öğrenci akbil fiyatlarına güncelleme geldi

İETT Genel Müdürü Alper Bilgili, son iki günde akaryakıta gelen zamlarla ilgili açıklama yaptı. Benzin ve mazotun 25 liraya dayandığı iki günlük zam furyasının faturası ağır oldu. Zamlar sonrasında 1 litre motorinin satış fiyatı 24,45 oldu.



ÖĞRENCİ AKBİL FİYATLARINA GÜNCELLEME

Öte yandan 23 Mayıs tarihinde İBB Meclisi'nde öğrenci ulaşım kartlarına yapılan zammın İBB tarafından sübvanse edilmesi kabul edilmişti. Aylık yüzde 40 zamla 31 lira eklenerek 109 liraya çıkan aylık öğrenci abonman ücretinin yeniden 78 liraya düşürülmesi kararı alınmıştı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu 14 Nisan'da öğrenci akbil zamlarını yeniden görüşülmek üzere meclise iade etmişti.

Dolar artışı ve yükselen petrol fiyatlarınında etkisiyle benzin fiyatları mayıs ayında yüzde 23, motorin fiyatları ise yüzde 10.7 arttı. 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön