24 / 04 / 2024

İzmir'de toplu ulaşıma zam! İşte yeni tarife!

İzmir'de toplu ulaşıma zam! İşte yeni tarife!

İzmir'de toplu ulaşım ücretlerine zam yapıldığı açıklandı. 20 Mart Pazar gününden itibaren geçerli sayılacak yeni fiyat tarifesine göre 4.7 lira olan tam biniş ücreti, 6.5 liraya yükseltildi.



İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklama göre, ESHOT, İZULAŞ, İZDENİZ, Metro-Tramvay ile TCDD-Büyükşehir ortaklığında işletilen İZBAN ve ESHOT denetimli İZTAŞIT araçlarında biniş tarifelerinin yeniden düzenlenmesine yönelik teklif, Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında oy çokluğuyla kabul edildi. 

20 Mart Pazar gününden itibaren geçerli sayılacak yeni fiyat tarifesine göre 4.7 lira olan tam biniş ücreti, yüzde 38 artış kaydetti ve 6.5 liraya yükseltildi. 

İzmir de toplu ulaşıma zam! İşte yeni tarife!

120 dakika içindeki ilk aktarma ücreti 1.2 TL, , ikinci aktarma ücreti 90 kuruş olarak belirlendiği açıklandı. İlk binişten sonraki 120 dakika içinde üçüncü ve sonraki aktarmalardan ücret alınmaması uygulamasının devam etmesine karar verildi. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön