29 / 03 / 2024

İFM'deki Merkez Bankası binasının inşaatında son durum!

İFM'deki Merkez Bankası binasının inşaatında son durum!

Daha önce TOKİ'nin 3 defa “Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı” yöntemiyle ihaleye çıktığı bina için bu defa Merkez Bankası “anahtar teslim” usulü ihale gerçekleştirdi...



Yapımı yılan hikayesine dönen Merkez Bankası’nın İstanbul Finans Merkezi’ndeki genel müdürlük binasında sona geliniyor.

Sözcü'den İsmail Şahin'in haberine göre; daha önce TOKİ'nin 3 defa “Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı” yöntemiyle ihaleye çıktığı bina için bu defa Merkez Bankası “anahtar teslim” usulü ile ihale yaptı. SÖZCÜ'nün edindiği bilgiye göre, ihale ilanı yapılmaksızın davet edilen isteklilerin teklif sunabildiği ihalede en düşük teklifi Limak verdi.

Merkez Bankası yetkilileri, ihaleye katılan firmalara ve verilen tekliflere ilişkin soruları cevapsız bırakırken, sürecin bu hafta içinde sonuçlanması öngörülüyor.

ŞUBATTA ZIRH GELDİ

12 Şubat 2020'de Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararı ile Merkez Bankası'nın yapacağı bazı mal, hizmet alımları ile yapım işleri, Kamu İhale Kanunu kapsamı dışına alınmıştı. Getirilen düzenleme ile Merkez Bankası'nın kendi belirleyip davet ettiği firmalarla pazarlık usulü ihale yapılmasına imkan tanındı. Pazarlık usulü, bankanın her türlü ihtiyacını karşılamak için ilan yapılmaksızın davet edilen isteklilerin teklif verilebildiği bir ihale usulü. Bu ihalelere davet edilen istekliler dışında herhangi bir isteklinin ihaleye katılım hakkı bulunmuyor.

PARA MERKEZ'DEN ÇIKACAK

15 bin 960 metrekarelik Merkez Bankası arsasının imar planında Türkiye'de eşi benzerine rastlanmayan bir inşaat hakkı verildi. Merkez Bankası'nın sahip olduğu arsa için toplam 258 bin metrekarelik inşaat yapılmasına imkan verilirken, söz konusu parsel üzerine AVM, rezidans, otel, sinema, tiyatro, gazino, çarşı, özel hastane ve eğitim alanları da inşa edilebilcek.

Merkez Bankası'nın yaptıracağı binanın tasarımı 2015'te yarışma ile belirlenmiş, ancak proje iptal edilip Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın mimari olan Şefik Birkiye'nin şirketi Vizzion Architects ile anlaşılmıştı.

Kanal İstanbul’da ihale hazırlığı!


Geri Dön