25 / 04 / 2024

Iğdır cazibe merkezi olacak!

Iğdır cazibe merkezi olacak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Iğdır'a geldi. Bakan Arslan, Vali Ahmet Turgay Akman'dan kentteki çalışmalar hakkında bilgi aldı.




Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Iğdır'a geldi. Bakan Arslan'ı taşıyan özel uçak, Iğdır Havalimanı'na inişi sırasında itfaiye ekibince oluşturulan "Su köprüsünün" altından geçerek aprona yanaştı.


Arslan, daha sonra havalimanından konvoy eşliğinde ayrılarak, beraberindekilerle Iğdır Valiliği'ni ziyaret etti. Valilik şeref defterini imzalayan Bakan Arslan, Vali Ahmet Turgay Akman'dan kentteki çalışmalar hakkında bilgi aldı.


Bakan Arslan, daha sonra AK Parti Iğdır İl Başkanlığı'nı ziyaret etti.


Daha sonra partililerle bir araya gelen Bakan Aslan, burada yaptığı konuşmada, Kars, Ardahan ve Iğdır olmak üzere 3 serhat ilin milletvekillerinin sanki tek milletvekiliymiş gibi 3 ilin kalkınması için ortak hareket ettiklerini belirtti.


Bölgeyi cazibe merkezi haline getireceklerini ifade eden Arslan, "Bu bölgede ulaşımla, erişimle, sulamayla ve barajlarla ilgili tek tek yatırımları yapacağız ama bunların dışında bu bölgede fabrikalar yapacağız. Bu fabrikaları iş adamlarına vereceğiz, 'bu fabrikayı çalıştır, benim bölgemde istihdam sağla, benim bölgemin insanı aş bulsun, ekmek bulsun, ben de senin malını almayı garantiliyorum' diyeceğiz. Böylece bu bölgede de bu işlerin yapılabildiğini hem ortaya koymak istiyoruz." diye konuştu.


Kentteki projelere de değinen Arslan, şöyle konuştu:


"Iğdır'ın ana koridorlarının hepsi zaten bölünmüş yol, olmayanlarda da çalışma devam ediyor, bunları sıcak asfalt haline getiriyoruz, getirmeye devam edeceğiz. Iğdır'ın Ünlendi Barajı çok önemlidir, başladı, hızlanması için takipçisi olacağız. Iğdır'ın arıtma tesisi, sulama sularıyla ilgili isale hattının bir an önce yapılması ve ihale edilmesi için takipçiyiz, gereğini yapacağız. Tuzluca Barajının bir an önce başlaması ve etrafına hayat vermesi adına takipçisi olacağız. Ancak Iğdır'dan Erzurum'a giderken, Horosan'a kadar tek yol var, bölünmüş yol değil. Yani Kağızman-Digor yol ayrımından sonrasını bölünmüş yol haline bu dönemde getireceğiz, bu konuda Iğdırlı müsterih olsun, ihale sürecini başlatıyoruz. Halıkışlak'tan itibaren Digor-Kars üzerinden Ardahan'a, Karadeniz'e giden yolun eksik olan bölünmüş yol kısmının ihalesini yaptık, inşaat başladı. Dolayısıyla Iğdır'ın Ardahan üzerinden Sahara ve Ilgar tüneliyle hem Gürcistan'a hem Karadeniz'e ulaşmasını sağlayacağız. Bu projelerin hepsini bu dönemde başlatacağız ve hızlı bir şekilde inşallah bitireceğiz." dedi





AA


Geri Dön