28 / 03 / 2024

Iğdır'da bir milyon fidan dikildi!

Iğdır'da bir milyon fidan dikildi!

Doğu 'nun Çukurovası olarak nitelendirilen Iğdır'a bu yıl bir milyon fidan dikildi, Iğdır Orman İşletme Müdürü Hasraf Aka, kente bir milyon meyve fidanı diktiklerini söyledi.




Doğu'nun Çukurovası olarak nitelendirilen Iğdır'a bu yıl bir milyon fidanın dikildi. Iğdır Orman İşletme Müdürü Hasraf Aka, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kente bir milyon meyve fidanı diktiklerini söyledi. Çamın yanı sıra ceviz, badem ve ıhlamur gibi meyve ağaçları diktiklerini belirten Aka, "Hedefimiz sonbahara kadar bu sayıyı bir milyon 500 bine çıkarmaktır. Özellikle vatandaşlarımızın ilerde gelir elde edebileceği, ağaçlar dikiyoruz" dedi.


Aka, Ebucehil bitkisinden 50 bin tüpleme yaptıklarını ve bu bitkinin tohumunu kendilerinin ürettiklerini belirterek, "Bu önemli bitkinin tohumunu kendimiz ürettik. Bu özel bitkiyi Iğdır geneline yaymaya çalışıyoruz. Kendi diktiğimiz fidanların yanında vatandaşlara da ağaç dağıttık. Köylere, ilçelere ve beldelerde kalan vatandaşlarımıza fidan dağıtımı gerçekleştirdik. Orman Genel Müdürlüğümüz bu konuyu çok önemsiyor. Biz vatandaşlarımıza ücretsiz olarak ağaç dağıtıyoruz. Kentte 43 bin ücretsiz fidan dağıtımı yaptık. Bu ağaçların arasında ceviz en çok ilgi gören fidan oldu. 10 bin cevizin yanı sıra 10 bin ıhlamur dağıtımı yaptık" diye konuştu.


Aka, kentte ıhlamur ağacının olmadığını ve dağıtılan fidanlar sayesinde köylerin ıhlamur kokacağını ve vatandaşların da fidan dikimine önem verdiğini vurgulayan Aka, şunları kaydetti:


"Dağıttığımız fidanlar sayesinde köylerimiz ıhlamur çiçeği kokacak. Bu bizim için çok önemli bir durum. Daha önce Orman İşletme Müdürlüğü olmadığı için Iğdır bundan mahrum kalmış. Sadece ilimiz değil, bölgemiz genel anlamda bu durumdan mahrum kalmış. Son yıllarda devlet önemli yatırımlar yapmaya başladı ve ödenek konusunda hiçbir sıkıntı yaşanmıyor. Bizde elimizden geldiğince ilimizi ağaçlandırmaya çalışıyoruz. Bizi mutlu eden vatandaşlarımızın ağaçlara çok güzel sahip çıkmasıdır. Bir ağacımız kuruduğunda vatandaşlarımız bize haber veriyor. Bu bizi ciddi anlamda memnun ediyor."



AA


Geri Dön