24 / 04 / 2024

Iğdır'da kurum binalarının depreme dayanıklılığı mecliste!

Iğdır'da kurum binalarının depreme dayanıklılığı mecliste!

Iğdır ilinde Bakanlığa bağlı kurum binalarının depreme dayanıklılığı TBMM gündemine taşındı. CHP'li Çelebi, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...  



CHP  İzmir  Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, Iğdır ilinde Bakanlığa bağlı kurum binalarının depreme dayanıklılığına ilişkin soru önergesi hazırladı. Çelebi, sorusunun Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi'nin soruları:
1- Bakanlığınıza bağlı kurum ve kuruluşların Iğdır ilinde depreme karşı hassas olduğu tespit edilen ve güçlendirme çalışması yapılan bina sayısı nedir? Bunlardan kaçı kamu binasıdır?
2- Iğdır ilinde Bakanlığınıza bağlı kurum ve kuruluşların binalarının depreme karşı dayanıklılık tespiti yapılmış mıdır? Dayanıklılık testi yapılan bina sayısı kaçtır? Kurum ve kuruluşlar ile il merkezi ve ilçelere göre dağılımı nedir?
3- Iğdır ilinde Bakanlığınıza bağlı kurum ve kuruluşların binalarının deprem tahkikat raporları çıkarılmış mıdır? Çıkarıldıysa sonuçları nedir?
4- Iğdır iline 2018 yılında Bakanlığınız tarafından depreme karşı önlem almak için ayrılan kaynak miktarı nedir? Ne kadarı harcanmıştır? 2019 yılında ne kadar kaynak ayrılmıştır?
5- Bakanlığınıza bağlı kurum ve kuruluşların Iğdır ilinde sivil savunma konusunda yaptıkları çalışmalar nelerdir?


Geri Dön