19 / 04 / 2024

Kocaeli Gölcük'de 1.9 milyon TL'ye arsa satılacak!

 Kocaeli Gölcük'de 1.9 milyon TL'ye arsa satılacak!

Kocaeli Gölcük'de inşaat yapımına elverişli arsa 1 milyon 900 bin TL'ye satılacak. Satış, 18 Haziran Pazartesi günü 10:00-10:10 saatleri arasında yapılacak.




Verilen ilan şöyle;


T.C. GÖLCÜK SULH HUKUK MAHKEMESİ SATIŞ MEMURLUĞU NDAN TAŞINMAZ AÇIK ARTIRMA İLANI İLE İLANEN TEBLİĞ


SAYI: 2012/6 Satış.


SATILMASINA KARAR VERİLEN GAYRİMENKULUN CİNSİ, KIYMETİ, EVRAFI Adresi Tebliğ edilmeyen, Tüm tebligatların Hanen yapılan, Mehmet ve Rahmiyeden olma, 1962 D.lu, Çanakkale Biga ilçesi, Karabiga Naüfusuna kayıtlı, isviçrede yaşayan Hakan KÖSTENCELiye Açık artırma ilanı

Kocaeli ili, Gölcük ilçesi, Merkez Mahallesi, 428,00 mllık, Arsa Cinsindeki, Tapunun 43 Ada, 20 Parselinde kayıtlı bulunan TAŞINMAZ.


HALİHAZIR DURUMU: Taşınmaz Kocaeli Biiyükşehir Belediyesi ile Gölcük Belediyesinin imar planı sınırlan içinde, Boş arsa durumunda, Gölcük Merkez Mahallesi, Amiralsağlam caddesi, No. 17 Adresinde olup, Düz konuma sahip, inşaat yapılmasına elverişli, Gölcük merkezinde olup, Ticari hayatın çok yoğun olarak yaşandığı Amiralsağlam caddesi üzerinde, Batısında Amiralsağlam caddesi, diğer yönlerde komşu parsellere cephelidir. D-130 Karayoluna çok yakın mesafede, bu yolun kuzeyinde kalmaktadır. Taşınmaz, Bankalara, Okul ve hükümet binasına yakın, Kentsel iş Merkezi-Ticaret alanında kalmaktadır. Taşınmazın bulunduğu bölge devlet hizmetlerinden yararlanmakta, ulaşım sorunu yoktur. Taşınmaz bu özellikleri ile çok değerli durumdadır. Kıymeti, KDV. Hariç; 1.926.000,00 TL.

Taşınnmaz imar Durumu: Belediye uygulama imar planı içinde, Blok nizam, % 70 inş. Taban alman yoğunluğu Olup, 3 Kat inşaat yapılmasına müsadeli Kentsel iş merkezi-Ticaret alanındadır.


1-Satış18/06/2012 günü, Saat; 10.10-10.10'e kadar Gölcük Sulh Hukuk Mah. Satış Bürosu No. 228 Açık artırma suretiyle yapılacaktır, Bu artırmada tahmin edilen kıymetin % 60'ını ve rüçhanlı alacaklılar varsa ala- cakian mecmuunu ve satış masraflannı geçmek şartı ile ihale olunur.

Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa en çok artıranın taahhüdü baki kalmak şartiyle 28/06/2012 günü aynı yer ve saatte'de ikinci artırmaya çıkarılacaktır. Bu artırmada da bu miktar elde edilmememişse gayrimenkul en çok artıranın taahhüdü saklı kalmak üzere artırma ilanında gösterilen müdet sonunda en çok artırana ihale edilecektir. Şu kadar ki, artırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetinin % 40'ını bulması ve satış isteyenin alacağına rüçhanı olan alacaklann toplamından fazla olması ve bundun başka, paraya çevirme ve paylaştırma masraflannı geçmesi lazımdır. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.


2-Artırmaya iştirak edeceklerin tahmin edilen kıymetin % 20'si nisbetinde pey akçası veya bu miktar milli bir bankanın kesin teminat mektubunu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir. Alıcı istediğinde satış bedelini ödemek üzere, ihale gününden İbaren 10 günü, KDV.sini ihalenin kesinleşmesinden itibaren 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir, ihale Damga pulu, Tapu alım harcı, Tahliye ve Teslim masraflan ile; % 18 KATMA DEĞER VERGİSİ Alıcıya aittir Tellaliye ücreti Malı satılana ait olup, peşin olarak alıcısı tarafından yatınlacak, satış bedelinden öncelikli olarak iade edilecektir. Birikmiş emlak vergisi de öncelikli olarak satış bedelinden ödenecek.


3-ipotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin (*) bu gayrimenkulün üzerindaki haklannı hususiyle faiz ve mas¬rafa dair olan iddialannı dayanağı belgeler ile on beş gün içinde müdürlüğümüze bildirmeleri lazımdır. Aksi tak¬tirde hakları tapu sicili ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaklardır.


4-ihaleye katılıp daha sonra ihale bedelini ve KDV. sini yatırmamak suretiyle ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefileri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temer¬rüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır, ihale farkı ve temerrüt faizi aynca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacaktır. Bu fark varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır,

4/a- ihale bedeli ile KDV.nin yatırılmaması üzerine; İİK.nun 133. maddesi gereğince ihale karan kaldınlarak, kendisinden evvel en yüksek pey ileri süren, sürdüğü pey İİK.nun 129/1. maddesine uygun bulunması halinde, sürdüğü pey üzerine kendisine muhtıra ile teklif edilecek, razı olunsa ona ihale edilecektir. Aksi taktirde Gayrimenkul yeniden ihaleye çıkartılacak, satış ilanı ilgililere tebliğ edilmeksizin yapılacak ilanla yetinilerek yeniden ihaleye çıkartılacaktır. Bu artırmada teklifin İİK.129/2, maddesine uyması şartiyle Gayrimenkul en çok artırana ihale olunacaktır.


5-Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup, masrafı verildiği taktirde istiyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

5/a -İİK.nun 127. maddesi gereğince; Adresleri Tapuca bildirilmeyen ilgililere ile tebligat çıkanlıpta tebliğ edilmeyenlere; iş bu açık artırma ilanı Tebliğ yerine kaim olmak üzere; Hanen TEBLİĞ OLUNUR.


6-Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacaklan başka bilgi almak istiyenlerin 2012/6 Satış. Sayılı dosya numarasıyla icra Müdürlüğüne Başvurmalan ilan olunur.

BASIN: 30995 


ilan için tıklayın



Geri Dön