27 / 04 / 2024

Mersin'de icradan 2.9 milyon TL'ye satılık tarla!

 Mersin'de icradan 2.9 milyon TL'ye satılık tarla!

Mersin 6. İcra Müdürlüğü'nden 2 milyon 950 bin TL'ye tarla satılacak. Satış, 2 Temmuz Pazartesi günü 10:00-10:10 saatleri arasında olacak



İlan şöyle;


T.C. MERSİN 6. İCRA MÜDÜRLÜĞÜ GAYRİMENKULÜN AÇIK ARTIRMA İLANI


B.03.1.ICD.1.33.00.06 SAYI: 2008/6682 Esas


MERSİN 6. İCRA DAİRESİ 2008/6682 ESAS SAYILI DOSYASINDAN A-SATILMASINA KARAR 


VERİLEN G.MENKULÜN CİNSİ, KIYMETİ, ADEDİ, EVSAFI :


1- TAPU KAYDI: Mersin İli, Akdeniz ilçesi, Akdeniz Tapu Sicil Müdürlüğüne bağlı Tekke Köyü, Kızılören Mevkii, 6745 Ada, 1 Parsel ürerinde 11.189.09 m2 alanlı, TARLA vasfında kayıtlıdır. Borçlunun hissesi tamdır.


HALİ HAZIR DURUMU: Taşınmaz Akdeniz Belediyesi, Toroslar  Mah. Tekke Cad. No 14 Yenitaşkent/MERSİN adresindedir. Söz konusu taşınmaz kuzey kısmındadır. Taşınmaz  saha atölyesi, çevre duvarı, trafc sin Çimsa Çimento fabrikasının doğu bitişiğindedir. Belediyenin tüm altyapı hizmetlerinden yararlanmaktadır. Parsel içerisinde bitişik durumda üç blok halinde fabrika binası bulunmaktadır. Fabrika binasının güney tarafında idare binası mevcuttur. Fabrika binasının batı ve doğu cephelerinde üç adet sürgülü, saç kaplı demir kapı bulura maktadır. Fabrikanın ana ünitesi üç bölümden oluşmakta olup toplam inşaat alanı 2700.00 m2 dir. Fabrika binasının genel iskeleti prefabrik hazır ön gerilimli beton kolon ve kirişleriyle yapılmış olup, üzerinde beton kirişler arası panel saç levhalar ile kapanmıştır. Fabrikanın dış cephesinde hazır beton kolonlar arası, yine hazır beton blok levhalar ile kapatılmıştır. Beton bloklar üzerim de çatıya yakın bir sıra pvc esaslı pencere ile çevrilidir. Fabrika binasının tabanı hasır çelikli beton kaplıdır. Binanın doğu ve bar kısmında bulunan üç adet sürgülü giriş kapılarının arası 3 m duvar, duvar üzeri 2 m camekan ve camekan üzeri çatıya kadar panel saç levha ile kaplıdır. Fabrika binası Bayındırlık ve İskan Bakanlığı yapı yaklaşık birim fiyat tebliğine göre II. Sınıf B grubu yapılara dahildir. Taşınmaz üzerindeki idare binası prefabrik iskeletten oluşmaktadır. Binanın oturum alanı 432 m2 dir. İki katlıdır. B- naya güney kısmından girilmektedir. Girişin batı kısmında çalışma odaları, wc, mutfak ve toplantı salonu ile danışma bulunmaktadır. Wc ve lavabo ile mutfak kısmının zemin ve duvarları seramik kaplıdır, Zemin katın doğu kısmında işçi soyunma, duş, wc ve diğer müştemilatlar mevcuttur. İdare binasının üst kısmında geniş iki adet salon ve çalışma odaları mevcuttur. Bölmeler içerisinde personel masaları mevcuttur. Bu katın duvarları alçı sıvalı ve boyalı, zemini seramik kaplıdır. Üst katın alanı 432 m2 dir. İdare binasının dışı öze hazır sıvalı, pencereleri ve iç kapıları alüminyum esaslıdır.


İdare binası Bayındırlık ve Iskan Bakanlığı yapı yaklaşık birim fiyat tebliğine göre lll.sınıf A grubu yapılara dahildir. Taşınmaz üzerindeki giriş kontrol ve bekçi binası tek katlıdır. Giriş kontrol odası, bekleme odası, wc ve diğer kısımlardan oluşmaktadır. Binanın alanı 45 m2 dir. Binanın içi dışı sıvalı ve boyalı, zemini seramik kaplı, pencereleri sert pvc esaslıdır. Elektrik ve suyu mevcuttur. Giriş, kontrol ve bekçi binası Bayındırlık ve İskan Bakanlığı yapı yaklaşık birim fiyat tebliğine göre lll.sınıf A grubu yapılara dahildir, idare binasının güney kısmında sundurma demir profilden imal, üzeri plastik esaslı oluklu levhadan örtülü garaj bulunmaktadır. Fabrika sahası içersinde 2 adet personel binası ve bir adet saha atölyesi mevcuttur.


Personel binaları prefabrik olup, karkas yapılardır. Saha atölyesinin üzeri oluklu çinko kaplı, açık olan batı cephesi çinko darabanlıdır. Binanın içi dışı sıvalı zemini beton kaplıdır. Fabrika binasının bulunduğu alanın çevresi tel örgü ile çevrilidir. Ancak batı kısmında bulunan giriş kısmında, giriş kontrol ve otomatik sürgülü kapı bulunmaktadır. Fabrika binasının giriş kısmında daire üzeri trafosu mevcuttur. Ayrıca girişte elektrik panosu mevcuttur. Mevcut fabrikanın batıdan giriş kısmında, güney kısmında ve Sanayi Bölgesi içerisindedir. Cephesi geniş-doğu kısmında, tesis harici saha betonu kaplıdır. Mevcut parselin alanı, Organize sanayi Bölgesi içerisindedir, ulaşımı kolaydır. Adana-Mersin asfaltına yakındır, çevresinde sanayileşme durumu mevcuttur. 


TAKTIR EDİLEN KIYMETİ: Bilirkişilerce taşınmaza toplam 2,949,217,00 Tl Kıymet Taktir Edilmiştir.

 İMAR DURUMU: Akdeniz Belediyesinin 1/1000 imar planı dahilindedir.


 B - SATIŞ ŞARTLARI : Birinci Satış 02/07/2012 Pazartesi günü; 10:00-10:10 saatleri arasında 


-Mersin İstiklal Cad. Özel İdare Ish. 4.kat 6.İcra Müdürlüğünde açık artırma suretiyle yapılacaktır. Bu artırmada tahmin edilen kıymetin %60 ine ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları mecmuunu ve satış masraflarını geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedel ile alıcı çıkmazsa en çok artıranın taahhüdü baki kalmak şartıyla 12/07/2012 tarihinde aynı yer ve aynı saatlerde ikinci artırmaya çıkarılacaktır. Bu artırmada da bu miktar elde edilememişse gayrimenkul en çok artıranın taahhüdü saklı kalma üzere artırma ilanında gösterilen müddet sonunda en çok artırana ihale edilecektir. Şu kadar ki, artırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetin %40 ını bulması ve satış isteyenin alacağına rüçhanı olan alacakların toplamından fazla olması ve bundan başka, paraya çevrilme ve paylaştırma masraflarını geçmesi lazımdır. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.


-Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen kıymetin %20 si nispetinde pey akçesi veya bu miktar kadar milli bir bankanın teminat mektubunun verilmesi lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı istediğinde 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir.Yasa. oranlarda %18 KDV, İhale Pulu, 1/2 Tapu Harç ve masrafları alıcıya aittir. Birikmiş vergiler, Tellaliye 1/2 Tapu harcı satış bedelinden ödenir.


-İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin iş bu gayrimenkul üzerindeki haklarını hususiyle faiz ve masrafa dair olan iddiaların dayanağı belgeler ile onbeş gün içinde dairemize Bildirmeleri lazımdır. Aksi taktirde hakları tapu sicili ile sabit olmadıkça pay-laşmadan hariç bırakılacaklardır.


-İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak suretiyle ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve doğan zarardan ve ayrıca temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın Dairemizce tahsil olunacak, bu fark varsa önce teminat bedelinden alınacak.


-Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup masrafı verildiği taktirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.


-Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerir 2008/6682 Esas sayılı dosya numarasıyla Müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.

(İc.İf.K. 126 ) 16.05.2012 (*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir. Yönetmelik Örnek No: 27


Basın: 33630


İlan için tıklayın



Geri Dön