23 / 04 / 2024

İhlas Gayrimenkul'den ruhsat devri açıklaması!

İhlas Gayrimenkul'den ruhsat devri açıklaması!

İhlas Gayrimenkul Proje Geliştirme ve Ticaret A.Ş., Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) ruhsat devri hakkında açıklama yaptı.



İhlas Gayrimenkul Proje Geliştirme'nin sahip olduğu maden ruhsatlarından, Hakkari Çukurca'da bulunan 2 adet işletme talepli maden arama ruhsatının, Hakvan Madencilik Nakliye İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi'ne devri için sözleşme yapıldı.

Devir bedeli karşılıklı pazarlık usulü ile tespit edilmiş olup, ruhsatları devir alan; sözleşme imzalanmasından ruhsatların devrine kadar geçecek sürede 275 bin USD peşin ve üretim başladıktan sonra üreteceği tüvenan cevherin satışından aylık bazda elde ettiği gelir üzerinden yüzde 20 nispetinde İhlas Gayrimenkul Proje Geliştirme'e "Satıştan (veya üretimden) Pay Ödemesi" yapacak.

Anlaşma gereğince; Sözleşme 1 yıl Ar&Ge faaliyetleri+10 yıl süreli işletme faaliyetleri ile 31 Mart 2030 tarihe kadar geçerli olacak. Tarafların her 10 yıl sonunda mutabakat sağlamaları durumunda sözleşme 10 yıl daha uzayacak.

İhlas Gayrimenkul Proje Geliştirme'nın KAP açıklaması: 
Şirketimizin (İhlas Gayrimenkul Proje Geliştirme ve Ticaret A.Ş.) sahip olduğu maden ruhsatlarından, Hakkari Çukurca'da bulunan 2 adet işletme talepli maden arama ruhsatının, Hakvan Madencilik Nakliye İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi'ne devri için sözleşme yapılmıştır.

Devir bedeli karşılıklı pazarlık usulü ile tespit edilmiş olup, ruhsatları devir alan; sözleşme imzalanmasından ruhsatların devrine kadar geçecek sürede 275 bin USD peşin ve üretim başladıktan sonra üreteceği tüvenan cevherin satışından aylık bazda elde ettiği gelir üzerinden %20 nispetinde Şirketimize "Satıştan (veya üretimden) Pay Ödemesi" yapacaktır.

Anlaşma gereğince;  Sözleşme 1 yıl Ar&Ge faaliyetleri+10 yıl süreli işletme faaliyetleri ile 31.03.2030 tarihe kadar geçerli olacaktır. Tarafların her 10 yıl sonunda mutabakat sağlamaları durumunda sözleşme 10 yıl daha uzayacaktır.


Geri Dön