28 / 03 / 2024

İki Design Group MIPIM’de Spine Tower ile ödül kazandı!

İki Design Group MIPIM’de Spine Tower ile ödül kazandı!

Türkiye’ nin en büyük mimarlık şirketleri arasında yer alan İki Desing Group, projelendirdiği Spine Tower ile MIPIM’ de “Türkiye’nin En İyi Projesi ” ödülünü kazandı.



İstanbul Maslak’ta iki desing group tarafından tasarlanan Spine Tower, 2014 yılı MIPIM Ödülleri’nde Türkiye’nin En İyi Projesi ödülünü aldı.


Dünyanın en prestijli gayrimenkul fuarları arasında yer alan MIPIM kapsamında verilen bu ödülle iki design group,  uluslararsı mimarlık ortamında giderek artan etkinliğini perçinlerken, aldığı ödül sayısını da arttırdı.


Emaar Square, Tema İstanbul, Vadi İstanbul, Eclips gibi İstanbul’un en büyük projelerine imza atan Sema Eser Özsaruhan ve Murat Kader ortaklığındaki iki design group, Spine Tower ile kenti bu kez dinamik bir yapıya kavuşturuyor. Şirketin ortaklarından mimar Murat Kader, “Spine Tower, İstanbul’un hızla gelişen ekonomik etkinliğini ve gücünün bir bakıma temsil edilmeye başlanan Maslak’ta Türkiye’nin çağdaş mimarlık ortamının en önemli yapılarından biri olarak yükseliyor” diyerek kulenin etkileyici biçiminin ötesinde, Maslak’taki kentsel ortamın canlanmasına verdiği katkıyla da ayırt edildiğini belirtiyor.


Maslak’taki birçok yapının aksine rahatlıkla erişilebilir ve dokunulur olarak tasarlanan Spine Tower’ın, kentsel yaşamla süreklilik kurup onun doğal bir parçası olması amaçlanmış. Çevresini ezmeyen, İstanbul’un siluetinde kendini hem saygılı hem de cesurca ifade edebilen bir mimari duruşla dikkat çeken Spine Tower, dairesel formu ve kademeli yükselişi sayesinde kentin siluetinde dinamik bir yapı olarak da hemen fark ediliyor. 


İki design group tarafından projelendirilen Spine Tower, 47 katıyla ve 191 metreye ulaşan yüksekliğiyle İstanbul’un simge yapıları arasında yer alırken, teknolojiyi ve estetiği buluşturmaktaki arayışı, mühendislik birikimleri ile mimari tasarım becerilerini buluşturmaktaki hüneriyle 2012 yılı Avrupa Gayrimenkul Ödülleri’nde Avrupa’nın En İyi Ofis Mimarisi Ödülü’nü de kazanmıştı.



Geri Dön