24 / 04 / 2024

İkinci el otomobil satanlar dikkat! O kurala uymayanlara ceza geliyor...

İkinci el otomobil satanlar dikkat! O kurala uymayanlara ceza geliyor...

Gözler sıfır otomobiller için ÖTV matrah düzenlemesine çevrilmişken, ikinci el araç piyasası da yakın takipte. Yetki belgesi olmayan ve bir yıl içinde 3’ten fazla araç satan kişilere, tebligatlar gönderildi. İkinci el otomobil satışından elde edilen karın yüzde 40'ına kadar ceza kesilebilecek.



Otomobil piyasası matrah güncellemesine odaklanmış durumda. ÖTV matrah düzenlemesi ile ilgili Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati tarafından yapılan açıklamanın ardından sıfır otomobil almak isteyenler heyecanla beklemeye başladı ancak düzenleme öncesi satışlar ise tam anlamıyla durdu. Sıfır otomobilde durum böyleylen fiyatların düşmesinin beklendiği ikinci el otomobil piyasasında da denetimler artırıldı.

KURALA UYMAYAN 100 BİN KİŞİ TESPİT EDİLDİ

Ticaret Bakanlığı, yönetmeliği yayımladıktan sonra Hazine ve Maliye Bakanlığı da vergi incelemesini başlattı. 1 takvim yılı içinde vekalet ile satış yapanlar da dahil olmak üzere, 3'ten fazla araç satanlar incelendi. İnceleme sonudna 100 bin kişinin kurala uymadığı tespit edildi.

İkinci el otomobil satanlar dikkat! O kurala uymayanlara ceza geliyor...

Yeminli Mali Müşavir Abdullah Tolu, kurala uymayan bu kişilerin tespiti için trafik tescil bürolarından, noterlerden bilgi alındığını belirtti.

ARAÇ SATIŞINDA KURALA UYMAYANLARA CEZA GELİYOR

TRT Haber'in haberine göre; 4'üncü araç satışı yaptıkları tarihten itibaren, vergi mükellefiyet kaydı açtırmayanlar listede yer alıyor.


Geri Dön