27 / 04 / 2024

İkram Göktaş: 22 milyar liralık kira sertifikası ihracını başarıyla tamamladık!

İkram Göktaş: 22 milyar liralık kira sertifikası ihracını başarıyla tamamladık!

Vakıf Katılım Genel Müdürü İkram Göktaş, Vakıf Katılım’ın son 3 sene içerisinde 98 tertip halinde yaklaşık 22 milyar liralık kira sertifikası ihracını başarıyla tamamladığını söyledi.



Vakıf Katılım Genel Müdürü İkram Göktaş, Vakıf Katılım’ın son 3 sene içerisinde 98 tertip halinde yaklaşık 22 milyar liralık kira sertifikası ihracını başarıyla tamamladığını dile getirerek, “2017 Haziran ayında başlamış olduğumuz kira sertifikası ihraçlarımızla Vakıf Varlık Kiralama iştirakimiz üzerinden 91 ihraç gerçekleştirerek, yaklaşık 21,3 milyar TL’lik bir rakama ulaştık.” diye konuştu.

Vakıf Katılım tarafından yapılan açıklamaya göre, banka, özellikle kira sertifikası (sukuk) ihracında sektörün lideri konumuna çıktı. Vakıf Katılım, son 3 yılda 22 milyar liralık kira sertifikası ihracı rakamına ulaşırken, en son 2 Temmuz 2020 tarihinde gerçekleştirdiği 1,03 milyar TL’lik işlemle katılım finans kurumları arasında bir günde en yüksek tutarlı kira sertifikası ihracına imza atan kurum oldu. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, yapılan açıklamada görüşleri yer alan Vakıf Katılım Genel Müdürü İkram Göktaş, 2016'da referans kurum olma hedefiyle yola çıktıklarını, aradan geçen süreye ve gelinen noktaya bakıldığında hedeflere ulaştıklarını gördüklerini söyledi.

Göktaş, özellikle sektörü ve ülke ekonomisini büyütme, yurt içi ve yurt dışı yatırımcılara ulaşma noktasında etkin olarak kullandıkları kira sertifikası ihracında tartışmasız referans kurum olduklarını belirterek, “Örneğin, 2019 yılındaki 36 tertip ihracımızla nitelikli yatırımcılarımızdan toplamda yaklaşık 9,01 milyar TL’lik fon sağlayarak, 2019 yılında yurt içi piyasada en çok TL kira sertifikası ihracı gerçekleştiren katılım finans kurumu olduk. 2 Temmuz itibarıyla tedavülde on adet, toplamda yaklaşık 2,7 milyar TL’lik kira sertifikamız bulunuyor.” şeklinde konuştu.

Gücünü vakıf kültüründen alan bir katılım finans kurumu olarak, her zaman toplumun yanında olduklarını dile getiren Göktaş, “Vakıf Katılım ailesi olarak parçası olduğumuz topluma hizmet etmeyi görev bilirken hiçbir zaman da sorumluluktan kaçmadık. Bu kapsamda Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından koronavirüsün ülke ekonomisine etkilerini bertaraf etmek adına açıklanan ve birçok sektöre destek kalemleri barındıran Ekonomik İstikrar Kalkanı paketinde Vakıf Katılım ailesi olarak aktif rol aldık.” diye konuştu.


- "3 yıl içerisinde önemli yol aldık" 


Vakıf Katılım’ın son 3 sene içerisinde 98 tertip halinde yaklaşık 22 milyar liralık kira sertifikası ihracını başarıyla tamamladığını belirten Göktaş, 2017'nin haziran ayında başlamış oldukları kira sertifikası ihraçlarıyla Vakıf Varlık Kiralama iştirakimiz üzerinden 91 ihraç gerçekleştirerek, yaklaşık 21,3 milyar TL’lik bir rakama ulaştıklarını anımsattı.

Göktaş, Katılım Varlık Kiralama iştirakimiz üzerinden yaptıkları 7 ihraç neticesinde sağlanan yaklaşık olarak 903 milyon liralık fonlama ile özel sektör şirketlerinin katılım finans sermaye piyasası araçlarını kullanmalarına aracılık ettiklerini belirterek, “Gelecek dönemde belli başlı pek çok sektörde planlamakta olduğumuz yeni kira sertifikası ihraçlarımız ile yolumuza devam ederek katılım finans prensiplerine uygun sermaye piyasası ürünleri vasıtasıyla nitelikli firmalarımızın fonlama kaynaklarını zenginleştirmeyi ve tüm gücümüzle ülkemizin ekonomisine destek olmayı sürdüreceğiz.’’ dedi.
 

Konut kredisi faizlerinde hareketlenme başladı!


Geri Dön