19 / 04 / 2024

İktidarın 17.30’a dayanan doları düşürmek için hazırladığı gizli planı Bloomberg deşifre etti! Dolarda neler oluyor

İktidarın 17.30’a dayanan doları düşürmek için hazırladığı gizli planı Bloomberg deşifre etti! Dolarda neler oluyor

Dolar kuru 17.30 seviyesine gelince iktidarın ekonomi yönetiminden yeni hamle geleceği iddia ediliyor.



HER ÜRÜNE LİRA CİNSİ YATIRIM İMKANI

Dünyanın önde gelen ekonomi kanalından biri olan Bloomberg'in aktardığı bilgilere göre; varlık sınıfı bazında bir sınırlamanın öngörülmediği ve yabancıların lira cinsi her ürüne yatırım yapabilmesine olanak sağlanacağı ifade edildi. 

Ek olarak swap kanalıyla sağlanacak Türk lirası, tahvil, hisse ya da mevduat gibi yatırımlarında için de kullanılması düşünülüyor. 

MERKEZ BANKASI’NDAN YENİ SWAP HAZIRLIĞI

İddialara göre Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası ayrı bir swap için çalışmalarını hazırlıyor. En az iki yıl vadeli tahvillere yatırım yapacak yabancı yatırımcılara sıfır fonlama maliyetli, dolar bazında yüzde 4 getiri garantili bir plan üzerinde çalışma yapılıyor.

Konuyla ilgili hazırlıkların sürdüğünü aktaran yetkililer, detayların henüz netlik kazanmadığını söylediler.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, düzenlenecek tahsisli swap enstrümanı ile yurtdışı yerleşiklerin, belirlenecek alanlarda kullanılmak üzere Türk lirası cinsi varlıklara erişim imkanının genişletileceğini duyurmuştu. Nebati, "Serbest piyasa ekonomisi ilkelerini esas alan ülkemiz, bu imkanı ile yurt dışı yatırımcılar için geçmişte olduğu gibi bugün de etkin, güvenilir ve uzun vadeli yatırım ortamı sağlamaktadır. Türkiye, yabancı yatırımcılar için ilgi odağı olmaya devam edecek." ifadelerini kullanmıştı.

İktidarın 17.30’a dayanan doları düşürmek için hazırladığı gizli planı Bloomberg deşifre etti! Dolarda neler oluyor

EDİTÖR NOTU: Bu haber 23 Haziran 2022 tarihinde saat 00:43’de yazılmıştır An itibarıyla dolar kuru 17,34 Türk Lirası, euro 18,33 Türk Lirası, altının gramı ise 1.024 Türk Lirası değerinde.

Elinde Türk Lirası olanlar altın mı alalım dolar mı diye sordu! Piyasa Kahini İslam Memiş’ten çok konuşulacak yanıt

İktidar cephesinden üst düzey yetkili isim asgari ücrete temmuz ayında ne kadar zam yapılacağını canlı yayında açıkladı

Doları adım adım bilen Selçuk Geçer doların 25 lirayı göreceği tarihi açıkladı! Dolar alacaklar dikkat

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön