26 / 04 / 2024

İlk arabada ÖTV indirimi var mı? ÖTV indirimi 2022 hangi araçlar için geçerli? ÖTV indirimi kaç yılda bir yapılır?

İlk arabada ÖTV indirimi var mı? ÖTV indirimi 2022 hangi araçlar için geçerli? ÖTV indirimi kaç yılda bir yapılır?

ÖTV indiriminde son durum ne? İlk arabada ÖTV indirimi var mı? ÖTV indirimi 2022 hangi araçlar için geçerli? ÖTV indirimi kaç yılda bir yapılır? İşte sorulan soruların yanıtları!



İLK ARABADA ÖTV İNDİRİMİ VAR MI?

İlk otomobilini alan kişilere 5 yıl satmama koşulu ile ÖTV'siz araç satılacağı yönündeki söylentilere yönelik hala bir kampanya yürütülmüyor, böyle bir çalışma da kamuoyu ile paylaşılmadı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun geçtiğimiz haftalarda yaptığı açıklamada ilk otomobilini alan gençler için sıfır ÖTV vaadinde bulunmuş sonrasında da iktidara geldiklerinde sıfır araç alımında Özel Tüketim Vergisi'ni yani ÖTV’de sadece lüks araçlarda uygulayacaklarını belirtmişti.

ÖTV'ye baz teşkil eden matrahın artırılması ile olabilecek. Böylece daha yüksek vergi daha yüksek fiyatlı otomobiller için geçerli olurken diğerlerinde oran düşmektedir. ÖTV’ye baz teşkil eden matrah arttırılarak özellikle yerli otomobillerde birkaç modelin daha düşük vergi oranları içinde dahil olması beklenmektedir.

ÖTV İNDİRİMİ HANGİ ARAÇLAR İÇİN GEÇERLİDİR?

ÖTV indirimi hangi araçlarda geçerlidir? bu soru bu günlerde sıklıkla sorulmaktadır. Bakanlığın henüz kesin bir çerçevesi çizilmemiş çalışması yoktur. Ancak yapılan tahminlere göre matrah arttığında ÖTV oranı düşecek olan muhtemel modeller şunlardır;  Fiat Egea, Fiat Egea Cross, Hyundai i20, Hyundai Bayon, Toyota Corolla sedan, Renault Clio, Renault Taliant, Dacia Sandero, Dacia Sandero Stepway, Dacia Duster, Citroen C-Elysee, Peugeot 208, Citroen C3, Opel Astra, VW Polo, Kia Picanto, Kia Rio

ÖTV İNDİRİMİ KAÇ YILDA BİR YAPILIR?

ÖTV indirimi, 5 yılda bir kez uygulanıyor. Yani bu demek oluyor ki 5 yıl dolduktan sonra indirimli olarak sıfır kilometre yeni bir araba alabilirsiniz böyle bir imkanınız bulunuyor. Aracı satın aldıktan sonra 5 yıl içerisinde aracınızı satmak isterseniz ÖTV tutarını ödemeniz gerekir.

Benzin ve motorin fiyatlarında sürpriz gelişme! İşte 12 Ekim Çarşamba güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları!

TOKİ İlk Evim Arsa projesi nedir? TOKİ İlk Evim Arsa kaç metrekare?

Tapu devri noterden oluyor mu?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön