26 / 04 / 2024

İlk etapta 6 milyon 700 bin konut dönüştürülecek!

İlk etapta 6 milyon 700 bin konut dönüştürülecek!

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, "Okullardan Yarınlara" programında önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, konuşmasında 'kentsel dönüşüm' çağrısı yaptı.



"Okullardan Yarınlara" programında önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, kentsel dönüşüm çağrısı yaptı. Erdoğan, ilk etapta 6 milyon 700 bin konutun dönüşeceğini söyledi. 

''Kanal İstanbul 500 bin konutluk dönüşüm projesidir''

Hürriyet'ten Turan Yılmaz'ın haberine göre, Kanal İstanbul'un tek başına  500 bin konutluk bir kentsel dönüşüm projesi olduğunu söyleyen Erdoğan, ''Kanal İstanbul, tek başına, diğer işlevlerinin yanında 500 bin konutluk bir kentsel dönüşüm projesidir. Bugüne kadar 22 milyon vatandaşın oturduğu konutların depreme dayanıklılığı teyit edildi, bu sayıyı kısa sürede önce 35 milyona çıkarmak, sonra da nüfusun tamamına teşmil etmek amacındayız'' açıklamasında bulundu.

''6 milyon 700 bin konut dönüşecek''

İlk etapta 6 milyon 700 bin konutun dönüştürüleceğini anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Türkiye’nin mevcut yapı stokunun, özellikle bizden önce yapılanların önemli bir bölümü depreme dayanıksız. Öyle ki birçok şehrimizin neredeyse tamamını yıkıp adeta yeniden yapmak gerekiyor. İlk etapta dönüştürülmesi gereken konut sayısı 6 milyon 700 bin. Başka hiçbir şey yapmayıp tüm maaş ve destek ödemelerini kesip, kamu kaynaklarını bu işe aktarsak bile yıllarca sürer'' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'kentsel dönüşüm' çağrısı!

Kanal İstanbul tek başına 500 bin konutluk bir kentsel dönüşüm projesidir!

 


Geri Dön