23 / 04 / 2024

kentsel dönüşüm alanları 2020

kentsel dönüşüm alanları 2020

Yaşanan depremler İstanbul'a ve İstanbullu'ya depremi yeniden hatırlattı. Depremle birlikte tabii ki kentsel dönüşüm de İstanbul'un gündeminde yer aldı...

Kentsel dönüşümde yeni dönem başlıyor!

TBMM Genel Kurulunda kabul edilen Coğrafi Bilgi Sistemleri ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi kapsamında 'Plan uygulama iptalleri' dönemi sona erdi.

İlk etapta 6 milyon 700 bin konut dönüştürülecek!

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, "Okullardan Yarınlara" programında önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, konuşmasında 'kentsel dönüşüm' çağrısı yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'kentsel dönüşüm' çağrısı!

"Okullardan Yarınlara" programında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'kentsel dönüşüm' çağrısı yaptı. Erdoğan, “Benim sizlerden ricam şu, deprem riski yüksek alanlara öncelik vermenizdir'' diye konuştu.

Kentsel dönüşümde 'emsal artışı ve metrekare' önemi!

Gazeteci Yalçın Bayer, "Dönüşüme girmesi gereken iki milyon ev için 10-15 yıllık plan yapılmalı. Evler TOKİ, KİPTAŞ veya anlaşılan başka müteahhitler tarafından emsal artışı olmadan ve metrekare değişmeden belli bir kârla yenilenmeli'' diyor.

Zafer Mutlu: Depreme karşı kentsel dönüşüm hazırlığı yapılmalı!

Saadet Partisi Kocaeli İl Başkanı Zafer Mutlu basın toplantısı düzenledi. Toplantıda, Mutlu, ''İmar Barışı’nın bütçe açığını düşürmek için gelir amaçlı yapıldığı görülüyor'' diye konuştu.

Türkiye’nin dönüşümde öncelikli alanları yeniden belirlensin!

Türkiye'nin yapı stoğunda büyük sorunlar var. Kentlerin değişimi olarak görülmesi gereken bu fırsat bu sefer de iyi kullanılmıyor. Türkiye’nin önceliklerini yeniden belirlemesi gerekiyor.

İzmit'te büyük dönüşüm için düğmeye basıldı! Risk tespiti yapılıyor, yeni kentsel dönüşüm alanları yaratılacak!

İzmit'te kentsel dönüşüm ile ilgili resmen düğmeye basıldı. Peki dönüşümde öncelikli yer neresi oldu? Hangi çalışmalar yapılıyor? İşte merak edilenler...

Kentsel dönüşüm alanlarında yer alan Hazine arazilerinin akıbeti TBMM'de!

Kentsel dönüşüm alanları içerisinde yer alan Hazine'ye ait araziler meclis gündemine taşındı. CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, konuya ilişkin soru önergesi verdi. 

Kentsel dönüşüm projeleriyle mesken tutulan alanlar ihya edilecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, Yeşilay ziyaretinde önemli açıklamalarda bulundu. Kurum, "Kentsel dönüşüm projeleri ile bilhassa bağımlılığın daha da yayıldığı çöküntü alanlarını ihya edecek çalışmalar yürütüyoruz'' diye konuştu.

Kentsel dönüşüm ile çöküntü alanları ihya edilecek!

Yeşilay Haftası dolayısıyla Türkiye Yeşilay Cemiyeti Genel Merkezi'ni ziyaret eden Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, kentsel dönüşüm çalışmaları ile çöküntü alanlarının ihya edildiğini dile getirdi.

Ahmet Kaya'dan Trabzon Of'taki kentsel dönüşüm alanlarına ziyaret!

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya Of İlçe başkanı ve yöneticilerin yer aldığı bir heyetle Trabzon Of'taki kentsel dönüşüm alanlarını ziyaret etti.

Kentsel dönüşüm alanlarında 521 milyon TL kira yardımı yapıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından, riskli alanlar ve riskli yapıların bulunduğu kentsel dönüşümün alanlarında yılın 10 ayında 521 milyon lira kira yardımı yapıldı.

Sözde 'kentsel dönüşüm mahkemesi' kuran çetenin 12 üyesi tutuklandı!

İstanbul'daki kentsel dönüşüm alanlarında inşaat yapan ve anlaşmazlık yaşayan kişiler için mahkeme kurarak para cezası kesen ve kesilen cezaya uymayanları da tehdit eden 'Çakıroğulları' suç çetesinde yer alan 26 şüpheliden 12'si tutuklandı.

Hırsızlar Kartal'da kentsel dönüşüm alanlarını hedef aldı!

Kartal'da kentsel dönüşüm alanlarında bulunan binalarda hırsızlık yaptığı ortaya çıkan 4 şüpheli gözaltına alındı.

Riskli kentsel dönüşüm alanları tespit edilmeli!

42. Yapı Fuarı-Turkeybuild İstanbul’da konuşan Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Ferdi Erdoğan, “Öncelikli en riskli kentsel dönüşüm alanları ve binaları hızlıca tespit edilmeli'' diye konuştu.

Esenler'de kentsel dönüşüm 2020'de tamam!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Esenler'deki kentsel dönüşüm alanlarında incelemelerde bulundu daha sonra Esenlerliler ile birlikte 15 Temmuz Millet Bahçesi'nde oruç açtı.

Trabzon Pazarkapı kentsel dönüşüm alanına alınıyor!

Trabzon’da Zağnos ve Tabakhane Vadileri Kentsel Dönüşüm alanları arasında bulunan Pazarkapı Mahallesi kentsel dönüşüm kapsamına alındı.

İmar barışı kentsel dönüşüm alanlarını kapsıyor mu?

Yapı Kayıt Belgesi, 31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılmış yapılar için veriliyor. Peki, imar barışı kentsel dönüşüm alanlarını kapsıyor mu?

İzmir Uzundere’de kentsel dönüşüm Mart'ta bitiyor!

Başbakan Binali Yıldırım tarafından temeli atılan Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşüm alanlarından İzmir Uzundere Kentsel Dönüşüm Projesi'nin ilk etabı, gelecek yıl Mart ayında tamamlanacak. 

kentsel dönüşüm alanları 2020 Haberi

kentsel dönüşüm alanları 2020

Yeniçağ Gazetesi köşe yazarı Remzi Özdemir, bugünkü yazısında 'Kentsel dönüşüm' konusunu kaleme aldı. İşte o haber...

İstanbul uzun süredir depremi unutmuştu.Öyle bir unuttuk ki, Avcılar'da depremde zarar gören binaları bile yeniden kullanmaya başladık.Ta ki, birkaç ay önce yaşanan 5,9 şiddetindeki depreme kadar.Bu İstanbul'a ve İstanbullu'ya depremi yeniden hatırlattı.

Depremle birlikte tabii ki kentsel dönüşüm İstanbul'un gündemine geldi. Herkes devletten dahası belediyeden bir şeyler yapmasını istiyor.Kimisi evin devlet tarafından yıkılıp yeniden yapılmasını istiyor. Kimisi ise fazla kat hakkı verilmesini ve müteahhitin bu katlar karşılığı evinin yeniden yapılmasını istiyor.Bir de ortada kentsel dönüşüm mağdurları var.Seyrantepe bunun en büyük örneği.Kentsel dönüşüm ile ilgili o kadar çok bilgi kirliliği ve haber var ki, kimse doğrunun ne olduğunu anlayamıyor.

Ekrem İmamoğlu, Yeniçağ yönetici ve yazarları ile önceki...