19 / 04 / 2024

Esenler'de kentsel dönüşüm 2020'de tamam!

Esenler'de kentsel dönüşüm 2020'de tamam!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Esenler'deki kentsel dönüşüm alanlarında incelemelerde bulundu daha sonra Esenlerliler ile birlikte 15 Temmuz Millet Bahçesi'nde oruç açtı.



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Esenler Belediye Başkanlığı'nı ziyaret edip Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu ile birlikte kentsel dönüşüme ilişkin genel değerlendirme toplantısında bulundu. Esenler Belediyesi'nde yer alan habere göre; daha sonra Esenler'deki kentsel dönüşüm alanlarını gezen ve Topkule Kışlası'nı ziyaret eden Kurum, burada yapılacak olan Millet Bahçesinin yerini ve daha sonra rezerv konutlarının yapılacağı alanı inceledi. Bakan Kurum son olarak 15 Temmuz Millet Bahçesi alanında ziyarette bulundu.

EYLEM PLANI HAFTAYA AÇIKLANACAK

Ziyarette önemli açıklamalarda bulunan Bakan Kurum, valilikler aracılığıyla belediyelere genelge gönderildiğini ve genelgenin süresinin 19 Mayıs’ta bittiğini kaydetti. Çalışmaları tüm hızıyla yürüttüklerini söyleyen Kurum, "Gelen veriler ışığında da önümüzdeki hafta kentsel dönüşüme ilişkin tüm Türkiye’deki eylem planımızı açıklayacağız" ifadelerini kullandı.

1 MİLYON 800 BİN METREKARE MİLLET BAHÇESİ

1 milyon 800 bin metrekarelik Millet Bahçesi Topkule Kışlası'ndaki alanla ilgili konuşan Kurum, "İçinde bulunduğumuz alan yaklaşık 8 milyon metrekarelik bir alan. Bu alan içerisinde bir milyon 800 bin metrekaresi Millet Bahçesi olmak üzere örnek bir şehircilik anlayışıyla tasarladığımız, planladığımız, az katlı, yatay mimari anlayışıyla projelendirdiğimiz projenin yerini inceliyoruz. Bu alan içerisinde milletimizin kullanımına sunacağımız çok önemli bir Millet Bahçesi olacak." dedi.

DÖNÜŞÜMDE REZERV KONUTLAR

Millet Bahçesi'nin haricinde riskli bölgeler için rezerv konutların üretileceğini söyleyen Kurum, bu alanın ikiye ayrılacağını ifade etti. İlk kısmını oluşturan 8 milyon metrekaresinin kışla alanında, diğer kısmı ise TEM'in güneyinde bulunduğunu açıkladı. Ayrılan bölgede 9 bin bağımsız bölüm yapacaklarını ifade eden Kurum, 2020 yılına kadar tüm bağımsız bölümlerin ihalesini gerçekleştireceklerini belirtti.

Kurum, "Oradan aldığımız konutları da şehrin içinde yıkılma tehlikesi riski olan alanların dönüşümünde kullanacağız. Esenler, Bağcılar, Sultangazi’de bu bölgedeki tüm belediyelerimizin dönüşümünde bilhassa o yıkılma riski olduğu düşündüğümüz alanlardaki binaların dönüşümünde bu rezerv konutları kullanacağız." ifadelerini kullandı.

2020 SONUNDA TAMAM

Esenler TEM otoyolunun güneyinde bulunan rezerv alanda yürütülen kentsel dönüşüm kapsamında bin 72 konutun 964'ünün ihale aşamasında olduğu açıklandı.

Toplamda 2 bin 46 konut ve 78 dükkanın yer aldığı rezerv konut alanındaki evlerin 2020 yılı sonuna kadar tamamlanacağı açıklandı.

15 TEMMUZ MİLLET BAHÇESİ'NDE İFTAR

Bakan Kurum, Başkan Göksu ile beraber  15 Temmuz Millet Bahçesi'nde, Hacıabdullahlılar Şehit Muallim Ethem Yardımlaşma ve Dayanışma ve Derneği tarafından düzenlenen iftara katılım gösterdi ve Niğdeliler ile birlikte oruç açtı.


Geri Dön