25 / 04 / 2024

Kentsel dönüşüm ile çöküntü alanları ihya edilecek!

Kentsel dönüşüm ile çöküntü alanları ihya edilecek!

Yeşilay Haftası dolayısıyla Türkiye Yeşilay Cemiyeti Genel Merkezi'ni ziyaret eden Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, kentsel dönüşüm çalışmaları ile çöküntü alanlarının ihya edildiğini dile getirdi.



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Yeşilay Haftası dolayısıyla Türkiye Yeşilay Cemiyeti Genel Merkezi'ni ziyarette bulundu. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında bilgi veren Kentsel dönüşüm projeleri ile bilhassa bağımlılığın daha da yayıldığı çöküntü alanlarını ihya edecek çalışmalar yürütüyoruz." dedi.

Geçtiğimiz Aralık'ta, vatandaşları zararlı alışkanlıklardan korumak ve bağımlılıklarla mücadele faaliyetlerini yaygınlaştırmak amacıyla Yeşilay'la iş birliği protokolüne imza atıldığını hatırlatan Kurum, şu bilgileri aktardı:

Kentsel dönüşüm ile çöküntü alanları ihya edilecek!

"Kızılay ve Yeşilay'la yaptığımız bu özel protokolle 76 ilimizdeki birçok hazine taşınmazımızı 49 yıl süre ile kurumlarımıza bedelsiz tahsis ettik. Yeşilay'ımız için rehabilitasyon ve danışma merkezi olarak kullanılmak üzere 30 ilimizde, 13 tanesi kullanıma hazır binadan ve arsalardan oluşan toplam 148 bin metrekarelik taşınmazımızı 49 yıllığına bedelsiz olarak devrettik. Şu an yine Diyarbakır ve Bursa'mızda Yeşilay danışma merkezi için tahsis ettiğimiz alanlarda inşa çalışmalarına  TOKİ  eliyle hızla devam ediyoruz."

"Bağımlılığın yayıldığı çöküntü alanlarda dönüşüm çalışması yürütüyoruz" 

Bakan Murat Kurum, her ile gençlik merkezleri, millet kütüphaneleri, millet bahçeleri, spor kompleksleri, açık-kapalı spor salonları, bisiklet ve yürüyüş yolları, yüzme havuzları, yaşam alanları inşa ettiklerini anlatarak, Milli Eğitim Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile ilgili diğer bakanlıklarla da yaptıkları protokoller çerçevesinde ülkedeki okul ve yurt sayısının inşasını hızlı bir şekilde yapmaya gayret gösterdiklerini aktardı.

Kentsel dönüşüm ile çöküntü alanları ihya edilecek!

Üniversitelerle de bu kapsamda çok önemli bir süreç yürüttüklerini dile getiren Kurum, şunları kaydetti:

"Kentsel dönüşüm projeleri ile bilhassa bağımlılığın daha da yayıldığı çöküntü alanlarını ihya edecek kentsel dönüşüm çalışmalarımızı yürütüyoruz ve bu kapsamda projelerimizi yaparak şehirlerimizi, şehirlerimizin alt yapısını, o çöküntü alanları daha yaşanabilir mekanlar haline getirmeye gayret gösteriyoruz ve bu projelerimizi bu anlayışla gerçekleştiriyoruz."

Bakan Kurum, bu anlamda Yeşilay'la çok önemli bir proje yürüttüklerini ve bunu sürdüreceklerini belirterek, Türkiye'de ihtiyaç duyulan her yerde bu faaliyetleri gerçekleştirmek için çalışmalar yaptıklarının altını çizdi

Avcılar ve Büyükçekmece'de kentsel dönüşüm hızlandı!

1.5 milyon konut acil dönüşecek!


Geri Dön