28 / 03 / 2024

İlknur Aktaş: 2019 için büyük hedeflerim var!

İlknur Aktaş: 2019 için büyük hedeflerim var!

2018 yılını 100 milyon dolar ciroyla kapatan Aktaş Holding’in başkanı İlknur Aktaş, “Başkan olmam ailenin ortak kararıydı. 2019 için büyük hedeflerim var” diyor.




Capital dergisinde yer alan habere göre, yüzde 55’lik pazar payıyla Türkiye’nin en büyük otomotiv bağımsız yedek parça üreticisi olan Bursalı Aktaş Holding’de, geçen yıl yönetim değişikliği yaşandı. 81 yıllık grubun ikinci kuşağı Şahap Aktaş, yönetim kurulu başkanlığı görevini, 42 yaşındaki kızı İlknur Aktaş’a bırakırken kendisi de iş hayatına onursal başkan olarak devam etme kararı aldı. Capital dergisi Aktaş Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı da olan İlknur Aktaş ile yeni görevini ve hedeflerini konuştu:

“BABAM ROL MODELİM”

“Babam, beni ve kardeşimi küçüklükten bu yana eğitime, çok çalışmaya ve değer yaratmaya öncelik veren bir anlayışla yetiştirdi. En önemlisi, sorumluluklarımızın farkında olmayı öğreterek sürekli gelişime ve yeniliğe açık anlayışla büyüttü. Bu nedenle babam her zaman rol modelim oldu.

“SONRA SIRA KARDEŞİMDE”

Yönetim kurulu başkanı olarak seçilmem ailemin ortak kararıydı. Büyük çocuk olmamdan dolayı 2 yıl bu görevi yürütüp daha sonrasında kardeşim Serkan Aktaş’a devredeceğim. 2019’la ilgili büyük hedeflerimiz bulunuyor. Önümüzdeki 5 yılda ciromuzu 250 milyon dolar seviyesine çıkarmayı planlıyoruz”


Geri Dön