25 / 04 / 2024

İlkokul, ortaokul, lise ve üniversite! Başvuran PTT'den 1611 liralık desteği kapıyor! Elinizi çabuk tutun...

İlkokul, ortaokul, lise ve üniversite! Başvuran PTT'den 1611 liralık desteği kapıyor! Elinizi çabuk tutun...

Devletten okuyan çocuğu olan anne babalara 1.611 liralık eğitim desteği geldi. Peki, bu destekten kimler yararlanabiliyor? Devlet yardımı için hangi şartlar isteniliyor? İşte ayrıntılar...



İlkokul, ortaokul, lise ve üniversite! Başvuran PTT den 1611 liralık desteği kapıyor! Elinizi çabuk tutun...

SED DESTEĞİ BAŞVURU ŞARTLARI NELER OLDU?

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.

Hakkında mahkeme tarafından tedbir kararı alınmış, bu yüzden sosyal hizmetlerde bakılan ancak para yardımı ile desteklenmeleri durumunda aileleri veya yakınları tarafından bakılabilecek çocuklar.

Muhatçlık sınırının altında yaşayan(asgari ücretin üçte biri altında yaşayan aileler) Sosyal Eğitim Desteği yardımına başvurabiliyor.

Deprem, sel vb. afetler ya da yangın vb. kazalar yüzünden kendisine ve çocuklarına bakamayacak duruma düşen velilerin çocukları.

Mahkeme tarafından tedbir kararı alınmamış ama para yardımı ile desteklenmedikleri durumda yoksul ve muhtaç konuma düşecek olan çocuklar.

Hayati bir tehlikeye sahip hastalık ve ya ameliyat gerektiren rahatsızlığı olan veliler ile vefat eden kişilerin çocukları.

SED BAŞVURU NASIL VE NEREDEN YAPILIR?

Sabah Gazetesi'nin haberine göre, Sosyal Eğitim Desteği başvurusu yapmak isteyenlerin, ikametgahlarının yer aldığı BÖLGEDE Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı il müdürlüğüne veya Sosyal Hizmet Merkez müdürlüğüne giderek başvurabilirler. Ön başvurularını ise e devlet üzerinden yapılıyor.

SOSYAL EĞİTİM DESTEĞİ İÇİN GEREKLİ BELGELER ŞU ŞEKİLDE

Sosyal Eğitim Desteği yardımı için aileler şu belgeleri yanında bulundurmak zorunda:

Öğrenciye ait T.C kimlik kartı aslı ve fotokopisi
Öğrenci belgesi
Öğrenci için sağlık kurulu raporu
SED yardımı başvuru formu/dilekçesi
Öğrencinin İşkur veya meslek kurslarına başvurduğuna yönelik belgeler

SED YARDIMI KAÇ ÇOCUĞA VERİLECEK?

SED yardımı bir ailede en fazla 2 çocuğa veriliyor.

Sosyal Eğitim Desteği aynı zamanda geçici ve sürekli olarak 2'ye ayrılıyor. Geçici olan yardımlar senede bir sefer veya birkaç defa veriliyor.

Sürekli yardımlar ise her ay için düzenli bir şekilde yapılıyor. Sürekli SED yardımları 1 yıllık sözleşmeyle yapılıyor. Ailenin ve çocuğun muhtaçlık durumu bittiği takdirde ödemeler son bulacak.

A101 Perşembe aktüel kataloğu yayımlandı! İşte 18 Ağustos 2022 aktüel ürünler kataloğu fiyat listesi!

Buğday fiyatlarında son dakika! Hangi borsada buğday bugün kaç lira oldu? 15 Ağustos 2022 2022 buğday fiyat listesi...

Migros’tan oyuncuların bir numarası Oppo A55’e indirim geldi! 15 Ağustos 2022 fiyat listesi…


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön