24 / 04 / 2024

İller Bankası Esat, Macunköy ve İncek'teki arazileri paraya dönüştürecek!

İller Bankası Esat, Macunköy ve İncek'teki arazileri paraya dönüştürecek!

Belediyelere kaynak bulmakla görevli olan İller Bankası, elindeki gelirleri artırmak için kuruma ait arazi ve lojmanları değerlendirmeye başladı, banka Esat, Macunköy ve İncek'teki değerli arazilerini hasılat paylaşımı yöntemiyle paraya dönüştürecek




İller Bankası Emek, Tunalı, Ayrancı ve Büklüm sokak gibi merkezi yerlerdeki lojmanlarının satışından 45 milyon TL gibi yüksek bir gelir elde etti. Banka şimdi de Esat, Macunköy ve İncek'teki değerli arazilerini hasılat paylaşımı yöntemiyle paraya dönüştürecek. Bu arazilere yapılacak lüks konutlardan kuruma gelir sağlanacak. 


BEKLEDİĞİMİZDEN FAZLA 

İller Bankası Genel Müdür Vekili Tuncay Karaman, İller Bankası'nın belediyelere daha fazla gelir sağlamak için kentsel dönüşüm projelerine girdiğini söyledi. Bu kapsamda Ankara'da yürüttükleri projeler hakkında bilgi veren Karaman, Ankara'da kampüs dışındaki lojmanlarını sattıklarını belirtti. 


Karaman, Başbakan Erdoğan'ın lojmanların satışına yönelik çağrısının ardından harekete geçen ilk kurumun kendileri olduğuna da dikkat çekerek, "Yoğunluğu Ankara'da olmak üzere 369 lojmanımız vardı. Buraları satıp, 45 milyon TL gleir elde ettik. Emek'te, Tunalı'da, Yenimahalle'de, Telsizler'de, Etlik'te, Büklüm Sokak'ta ve Ayrancı'da lojmanlarımız vardı. Hepsi de merkezi yerlerde. 30 yıllık lojmanlardı bunlar. Elde ettiğimiz gelir de beklediğimizin çok üstünde oldu. Bu lojmanları açık artırma yoluyla sattık" dedi. 


MACUNKÖY TESİSİ SATILIYOR 

Karaman, şimdi de kuruma ait, Yıldız, Esat, Macunköy ve İncek gibi yerlerdeki arazileri hasılat paylaşımı yöntemiyle ihaleye çıkaracaklarını belirterek, "Bu arazilere gelir getirici projeler yapılacak" dedi. Karaman, İller Bankası'nm Macunköy'deki geniş arazisini de bölerek, bir kısmını satacaklarını söyledi. Karaman, "Macunköy büyük, orası 80 dönümlük bir arazi. Çankaya'da 10 dönümlük, 15 dönümlük yerler var, onları belki birleştireceğiz" diye konuştu.


HaberTürk


Geri Dön