25 / 04 / 2024

İlyas Şeker: Riskli yapılar bir an önce tespit edilip yıkılmalı!

İlyas Şeker: Riskli yapılar bir an önce tespit edilip yıkılmalı!

AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, "Depremler bize, ölümlere depremin değil, sağlıksız binaların sebep olduğunu gösterdi. Riskli yapılar bir an önce tespit edilip yıkılmalıdır" dedi.



TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç başkanlığında toplandı. Bilgiç, üç milletvekiline gündem dışı söz verdi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, İzmir'deki depremde yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa dileyerek konuşmasına başladı. 

Devletin tüm imkanlarıyla İzmirlilerin yanında olduğuna vurgu yapan Şeker, "Depremler bize, ölümlere depremin değil, sağlıksız binaların sebep olduğunu gösterdi. Depremde can kaybının en aza indirilmesi için hükümete, yerel yönetimlere ve bizlere büyük sorumluluklar düşüyor. Riskli yapılar bir an önce tespit edilip yıkılmalıdır. Belediyelerimiz bu çalışmaların hepsini rahatlıkla yapabilirler, bu konuda hiçbir sıkıntı yoktur. Belediyelerimizin kentsel dönüşümü önemsemesi lazım" açıklamasında bulundu. 

Riskli yapı süreci nasıl sürdürülecek?

Türkiye'deki riskli yapı sayısı 153 binden fazla!


Geri Dön