25 / 04 / 2024

İmar Affı Kanunu, TBMM Genel Kurulu'nda!

İmar Affı Kanunu, TBMM Genel Kurulu'nda!

CHP Genel Sekreteri Hamzaçebi, "İmar Affı Kanunu'nun uygulamasının ilk yıllarında vatandaşlarımızın bir kısmı tapusunu aldı. 34 yıldır bu vatandaşlarımızın çok önemli kısmı tapu bekliyor" dedi. 



CHP, İmar Kanunu'ndan doğan aksaklıkların belirlenmesi için verilen araştırma önergesinin bugün görüşülmesini, grup önerisi olarak Genel Kurula getirdi. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, CHP Genel Sekreteri, İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi, İmar Affı Kanunu'nun uygulamasının ilk yıllarında vatandaşların bir kısmının tapusunu aldığını söyledi. Hamzaçelebi, "34 yıldır bu vatandaşlarımızın çok önemli kısmı tapu bekliyor. 34 yıldır bu rüyanın gerçekleşmesini bekliyor." dedi.

Hamzaçebi, kanunun, Hazine arazileri başta olmak üzere, muhtelif kamu arazileri üzerinde sahibi olan idarelerin izni dışında, vatandaşların barınma ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla yaptıkları binalara tapu vermek amacıyla getirildiğini ifade etti. 

31 Mayıs 2018'de sürenin sona ereceğine dikkati çeken Hamzaçebi, daha önce bu uygulama süresinin uzatıldığını belirtti. Hamzaçebi konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı, "Bu süreyi uzatmalıyız ki on binlerce vatandaşımızın tapu tahsis belgesi hakları sona ermesin. İnanıyorum uzatacağız. Bu konuda kanun teklifim de var. Ancak süreyi uzatmak yetmiyor süreler çabuk geçiyor. Önemli olan kurumlara, belediyeye, milli emlaka süre vermek. Belli süre içinde bu kurumlar belli işlemleri yapmazsa, onlara müeyyide uygulamaktır.

Mahalleler Birliğinin gündeme getirdiği ve belki yüzbinlerce vatandaşımızı ilgilendiren bir başka konu daha var. 4706 sayılı kanun çerçevesinde vatandaşın gecekondu yaptığı Hazine arazilerinin tapularının kendilerine intikal etmesini sağlamak. Bu kanun iyi bir kanun. Belediyeler iyi uygularsa, Maliye Bakanlığı bu konuda süratli hareket ederse iyi sonuçlar alınıyor. Ancak halen bu sonuçların alınamadığı birçok mahalle var."

MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek de 2B arazileri, imar, tapu tahsis belgeleriyle ilgili neredeyse her kesimin bir tapu sorunu olduğunu söyledi. 


Geri Dön