27 / 04 / 2024

TBMM Genel Kurulu'nda tapulu arazilere yönelik düzenleme önerisi!

TBMM Genel Kurulu'nda tapulu arazilere yönelik düzenleme önerisi!

MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, TBMM Genel Kurulu Toplantısı'nda  tapulu arazilerinin düzenlenmesi hakkında öneride bulundu. 



TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç başkanlığında bir araya geldi. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, tapulu arazilerin düzenlenmesine yönelik önerilerde bulundu.

TBMM Genel Kurulu nda tapulu arazilere yönelik düzenleme önerisi!

Yılmaz konuşmasında "2B arazileri dışında kalan alanlarla ilgili yaşanan sorunlar" hakkındaki gündem dışı konuşmasında, bu durumun, bütün Türkiye'de, özellikle Karadeniz bölgesinde yaşanan bir sorun olduğunu söyledi.

Bu konuda, devletin iyi bir iş yaparak 2012 yılında bir kanunla düzenlemeye gittiğini, aynı yıl içerisinde yönetmelik de çıkarıldığını anlatan Yılmaz, ancak daha sonraki süreçte çıkarılan kanunlarla bu konuda bir karmaşa oluştuğunu belirtti. 

Yılmaz, söz konusu düzenlemeler nedeniyle insanların arazi sınırlarının birbirine karıştığını, tapulu arazi sahiplerinin mağduriyet yaşadığını ifade ederek, bu konuda yeni bir düzenleme yapılmasını istedi.

İYİ Parti Gaziantep Milletvekili İmam Hüseyin Filiz de "Gaziantep'in sorunları" hakkındaki gündem dışı konuşmasında, ilde arazi toplulaştırma işlemlerinin yıllardır tamamlanamaması nedeniyle çiftçinin tarım desteklerine ulaşamadığını dile getirdi.

Atıl tarım alanları için arazi bankacılığı çözümü!


Geri Dön