19 / 04 / 2024

İmar barışı fotoğraf formatı!

İmar barışı fotoğraf formatı!

İmar barışı başvurularında yapı fotoğrafının da yüklenmesi isteniyor. Peki, imar barışı fotoğraf formatı nedir?



İmar barışı kapsamında alınacak Yapı Kayıt Belgesi için 31 Ekim 2018 tarihine kadar müracaat yapılabiliyor. Yapı Kayıt Belgesi bedelinin ise 31 Ekim 2018 tarihine kadar ödenmesi gerekiyor.

31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılmış yapılar için verilen bu belgeyi almak için başvuru e-devlet üzerinden yapılıyor. 

Yapı Kayıt Belgesi için yapı maliklerinden herhangi birisi veya vekili tarafından, e-Devlet üzerinden Yapı Kayıt Sistemindeki Yapı Kayıt Belgesi formunun doldurulması suretiyle müracaatta bulunulabileceği gibi kurum ve kuruluşlara başvurulmak suretiyle de müracaatta bulunulabiliyor.

İmar barışına müracaat esnasında girilmesi istenen bilgiler arasında beyan edilecek yapının adresi, tapusu varsa ada ve parsel bilgileri, toplam inşaat alanı; konutların ve işyerlerinin ayrı ayrı toplam alanları (m2), yapıdaki konut ve işyeri sayısı, arsa/arazinin emlak vergi birim değeri (TL/m2) (İlgili belediyesinden alınabilecektir), yapının bulunduğu arsanın alanı; varsa tapudaki alan yoksa beyan edilecek alan (m2),  yapı sınıfı (sistemin sunacağı seçeneklerden seçilecek) yer alıyor.

İmar mevzuatına aykırılık da tarif edildikten sonra imar barışı başvurularında yapı fotoğrafının da yüklenmesi isteniyor. Sisteme yüklenecek imar barışı fotoğrafının belli bir formata sahip olması gerekiyor. İmar barışında yüklenecek fotoğrafın sahip olması gereken format ve boyut özellikleri şu şekilde:

1-) Fotoğrafların dosya formatı .jpg, .jpeg veya .png olmalıdır
2-) Yapıyı gösteren ve ayrılık kısmını gösteren birer adet fotoğraf yüklenmelidir.


7 soruda imar barışı başvurularında merak edilenler!


Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com

 


Geri Dön