29 / 03 / 2024

İmar barışında yalan beyanda bulunan yandı!

İmar barışında yalan beyanda bulunan yandı!

İmar barışında yanlış beyanda bulunanın Yapı Kayıt Belgesi iptal edilecek. Bakan Kurum, imar barışı başvurularının kurulacak bir komisyon tarafından inceleneceğini açıkladı.



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, imar barışında yalan beyanda bulunanların Yapı Kayıt Belgesi'nin iptal edileceğini ve ödedikleri bedelin geri verilmeyeceğini açıkladı. Kurum, bu konuda komisyon oluşturulduğunu ve tüm incelemerin yapıldığını söyledi.

Dere yatağındaki evler yıkılıcak

Takvim Gazetesi'nde yer alan habere göre Kurum, vatandaşları imar barışında yalan beyan vermemeleri gerektiği konusunda uyardı. Dere yatağı, orman arazisi gibi yerlerde yapılan yapıların Yapı Kayıt Belgesi alamadan yıkılacağını söyleyen Kurum, Rize'de dere yatağına yapılan 7 katlı binayı örnek gösterdi.

13 milyon metrekare arsa ekonomiye kazandırılacak

Türkiye'de vasfını kaybetmiş mera alanlarıyla ilgili konuşan Kurum, 13 milyon metrekare tescilsiz alan bulunduğunu söyledi. Bakan Kurum, "Bunların bir kısmını tescilli hale getirip ekonomiye kazandıracağız. Metrekaresi 1 lira bile olsa 13 milyon lira eder. Bu çok büyük bir değer" şeklinde konuştu.


Geri Dön