20 / 04 / 2024

İmar durumu belgesi ücreti 2018!

İmar durumu belgesi ücreti 2018!

Bir arsaya ait imar durumu belgesini almak için belediyeye ne kadar ücret ödemesi yapılır? İmar durumu belgesi ücreti 2018 ne kadar?



İmar durumu belgesi, Parselin yapılaşma şartlarını, yapı nizamı, kat adedi, saçak seviyesi, yollardan ve komşu parsellerden çekme mesafeleri ve inşaat emsallerini gösteriyor.

 

Bir arsa üzerinde yapılması planlanan inşaat imar durumu belgesinde belirtilen esaslara göre yapılıyor. Bu nedenle inşaat planı hazırlanmadan önce imar durumu belgesinin alınmış olması gerekiyor.

 

İmar durumu belgesi gerekli belgeler ile birlikte belediyeye başvurularak alınabiliyor. Belediyeye belge almak için teslim edilecek evraklar arasında tapu (aslı), çap (aslı), vekil varsa vekaletname gerekiyor.  İmar durumu belgesi için belli bir ücret ödemesi de yapılıyor. Peki, imar durumu belgesi ücreti 2018 ne kadar?

 

İmar durumu belgesi alma ücreti 2018

 

İmar Durumu Belge Ücreti 
(İlk müracatta her bir belge için)

1. 0-1000 metrekare arası adet 55 TL
2. 1000 metrekareden büyükse adet 80 TL

 

İmar durum belgesinin geçerlilik süresi, herhangi bir plan tadilatı olmaması halinde 1 yıl olup, son 1 yıl içinde imar durum belgesine binaen yapı ruhsatı verilmemesi halinde, yeniden imar durum belgesi alınması gerekiyor.

 

Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com

 


Geri Dön