24 / 04 / 2024

İmar sorunu Manisalı müteahhidi zora soktu!

İmar sorunu Manisalı müteahhidi zora soktu!

İmar sorunu Manisalı müteahhidi zora soktu. Manisa'nın acil imar planına ihtiyacı olduğunu belirten Girişimci inşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Yıldırım, "Üyeler iflasın eşiğinde. Birçoğu başka illere göç etti" dedi



Türkiye genelinde bakanlığın yeni uyguladığı bir proje olduğunu belirten Yıldırım, şöyle devam etti: "Manisa ve ilçelerinde balkon çıkmaları iptal edildi. Gerek bakanlık gerekse de Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, balkon çıkmaları ile ilgili olarak yeni bir çalışma içinde olduklarını söyledi. 

Çıkmalar bakanlık tarafından iptal edilecekse, bu uygulamanın yeni yerleşim yerlerinde yapılması gerekir. Bu konuda da acil olarak karar verilmeli çünkü balkon çıkmaları ile ilgili 250-300 tane bekleyen ruhsat var." ¦ MANİSA/ÎHA Manisa Girişimci inşaat Müteahhitleri Derneği (MAGÎD) Başkanı Osman Yıldırım, şehrin acil imar planına ihtiyacı olduğunu söyledi. 

"Müteahhitlerimizin çoğu çektiği sıkıntılar sebebiyle iflas aşamasına geldi. 

Manisa'da faaliyet gösteren birçok müteahhitimiz ise il dışına çıkmaya başladı" dedi. imar konusundaki sıkıntının hat safhada olduğunu belirten Yıldırım, şöyle konuştu: Büyiikşehir ve ilçe belediyeleri çok acil bir şekilde imar revizyon planını birlikte yapmalı. Düne kadar 2^1 dairenin fiyatı 80 bin lira iken bugün 150 bin liraya çıktıysa bizim bu sorunu aşmamız gerekiyor." Balkon çıkmazı Osman Yıldırım, dernekteki 130 üyeden 80'inin Manisa dışında faaliyet gösterdiğini kaydetti. 


Posta Manisa


Geri Dön