28 / 03 / 2024

İmar yasasından halka bir vergi gelmeyecek!

İmar yasasından halka bir vergi gelmeyecek!

Başbakan Davutoğlu, "İmar Yasası'nda herhangi bir şekilde vatandaşlarımızın sahip oldukları arazi, arsa ve evin değer kazanması dolayısıyla ayrıca bir vergi gelmesi söz konusu değildir" ifadelerini kullandı



Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Biz Misakımilli'nin altını doldurarak yürüyoruz. Misakımilli bundan sonra daha da tahkim edilecek. Hiç kimse Türkiye içinde veya dışında Türkiye'nin milli birliğini bozacak şekilde faaliyet göstermeye cesaret edemeyecek. Bizim Misakımilli'miz budur. Hiç kimse bir daha Türkiye'yi uluslararası fonlara muhtaç hale getiremeyecek" dedi.


Davutoğlu, "Biz sadece milletimizi örnek alıyoruz. Milletimizle birlikte yürüyoruz. Muhalefet ise acaba başka başarılardan ilham alıp Türkiye'ye bir şey aktarabilir miyim telaşı veya popüler gündem arayışları içinde. Onlara tavsiyem hiç başka yere gitmesinler Anadolu'ya sığınsınlar, Trakya'ya sığınsınlar.


Bizim yaptığımız gibi Anadolu insanının, Trakya insanının terleriyle terleri buluşsun, gönülleriyle gönülleri buluşsun. Ankara'da birtakım kriz beklentileri içinde siyaset yapmak yerine, siyaset dizaynı yapan paralel çeteyle işbirliği yapmak yerine kendilerine güvensinler. Ama kendilerine güvenemezler. Çünkü siyasette omurgaları yok, duruşları yok, siyasi kimlikleri berrak değil. Bir gün bakarsınız cumhuriyetçi ertesi gün paralelcilerle işbirliği içinde bir gün ulusalcı ertesi gün bölücülerle koalisyon hazırlıkları içinde. Önemli olan siyasette duruştur, omurgadır. Bu da sadece AK Parti'de var. AK Parti bu duruşunu kim ne derse desin sürdürmeye devam edecek."


İNŞAAT SEKTÖRÜ


Başbakan Davutoğlu, geçen hafta içinde siyasi gündem dışında yoğun bir şekilde ekonomik reform çalışmalarına devam ettiklerini belirterek, inşaat sektörüyle buluştuklarını, sektörün öncü kuruluşları ve temsilcileriyle yaklaşık 5 saatlik bir toplantıda bir araya geldiklerini söyledi. İnşaat sektörüyle reel sektörün birbirlerine alternatif, karşıt sektörler olmadığını vurgulayan Davutoğlu, Gayri Safı Milli Hasıla'nın yüzde 5'ini ve 250 yan sektörlerle yüzde 30'unu temsil eden inşaat sektörünün reel sektörün merkezinde olduğunu ve reel sektörle birlikte gelişip, büyüdüğünü kaydetti. Davutoğlu, Türk müteahhitlerin ilk yurtdışı müteahhitlik hizmeti verdikleri 1972'den 2002'ye kadar aldıkları toplam proje tutarının 44 milyar dolar olduğunu, son 12 yıllık dönemde ise bu rakamın 260 milyar dolara ulaştığına dikkati çekti.


Dokuz Sütun


Geri Dön