19 / 04 / 2024

IMF'den AB'ye zehir zemberek uyarı

IMF'den AB'ye zehir zemberek uyarı

Uluslararası Para Fonu (IMF), AB ülkelerini bütçe açıkları ve yüksek borç oranları nedeniyle uyardı. Avrupa Birliği'ni (AB) bütçe kurallarını güncellemesi gerektiğini belirten IMF, yüksek borca sahip AB ülkelerinin de bütçe açıklarının bir kaç yıla kadar düşürülmesi konusunda birliği uyardı.  



"AB Mali Çerçevesinin Reformu-Mali Kuralların ve Kurumların Güçlendirilmesi" başlıklı bir rapor yayımlayan IMF, mevcut mali kuralların parasal birliğin istikrarını sağlama noktasında yetersiz kaldığını açıkladı. IMF'nin raporunda, "AB'nin mevcut mali kuralları, bütçe açıklarının sınırlandırılmasında bir miktar etkiye sahip olsa da, parasal birliğin istikrarını tehdit eden ve kırılganlıklar ortaya koyan bütçe açıkları ve borç oranlarını engellemiyor" denildi.

AB'nin mali çerçevesinin finansal riskleri kontrol etmekten ve üretimi istikrara kavuşturmaktan uzak olduğunun vurgulandığı raporda, AB mali çerçevesinin reforma ihtiyacı olduğu dile getirildi. Raporda, mevcut mali çerçevenin istikrar için yeterli araçları sağlamadığı, düşük reel faiz oranlarının Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) politika araçlarını zorladığı bu nedenle de enflasyon hedefinin tutturulamadığı ifade edildi.

Ekonomik şoklara karşı hazırlık

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön